Не виждаме мандатът на БСП да произведе нещо ползотворно. Ако

...
Не виждаме мандатът на БСП да произведе нещо ползотворно. Ако
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако търсихме нещо ползотворно, трябваше ние да получим третия мандат

„ Не виждаме мандатът на Българска социалистическа партия да създаде нещо ползотворно. Ако през днешния ден на срещата Българска социалистическа партия и ГЕРБ са дали поръчка за бъдещо партньорство след предварителни избори, ние се връщаме към „ хартиената коалиция. Ако търсихме нещо ползотворно, трябваше третия мандат да бъде даден на нас “. Това съобщи Христо Иванов, съпредседателят на Демократична България в коридорите на Народното събрание, съобщи БГНЕС.

Иванов посочи, че би трябвало всички съдружници на Европейски Съюз да продължат да поддържат Украйна и Демократична България няма да промени своята позиция. „ Ние не сме отказали диалози с Българска социалистическа партия, предложихме на Нинова диалог в двустранен формат, тъй като както виждаме обща среща с водачите, че не докара до триумф. България сега е на кръстопът и би трябвало да си даваме ясната сметка за това. Президентът не потегли към посоката за сформиране на държавно управление, другата позиция бе избори и връщане на хартиена, предизборна коалиция “, съобщи още Христо Иванов.

Относно нападението на българина Христо Пендиков в РСМ, Иванов посочи, че Демократична България остро стачкуват против всички случай, за който наши българи в РСМ им оповестяват. „ България има властта да принуди РСМ да подсигурява правата на българските жители в РСМ и да не бъдат осъществявани репресивни дейности против тях, ние би трябвало да подсигуряваме сигурността и спокойствието на българите в македонската страна “, съобщи още Иванов.

Депутатите от два часа дебатират по отношение на решението дали да бъде освободен от служба ръководителят на Сметната палата. Относно това, съпредседателят на Демократична България посочи, че в последните дни на 48-то Народно събрание очевидно се желае без претекстове да се одобри едно такова освобождение. „ Първо решението би трябвало да премине през Комисия, а това не е осъществено “, акцентира още Христо Иванов. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР