Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с

...
Не виждам защо по този арогантен начин се отнесоха с
Коментари Харесай

Борисов бесен:Ако няма радикални промени в кабинета, регулатори и съдебна система, отиваме на избори

„ Не виждам за какво по този нахален метод се отнесоха с всички в Народното събрание. Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътува, с цел да не взе участие в дебатите. Питам моите некоалиционни сътрудници - по този начин ли се отстоява държавно управление, по този начин ли се дава отговор на рецензията. С кое лице ние сутринта застанахме и казахме, че това държавно управление би трябвало да продължи. Затова ли го направиха, до момента в който знаят, че ни няма. Няма никаква вяра " и отиваме на избори 2 в 1 поради ПП-ДБ, сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Букурещ, където се организира конгрес на ЕНП.

 

„ Защо бързаха да го създадат, за какво е това пренебрежително отношение? Като чух и Асен Василев, който си сменил и зам.-шефа на Митницата и споделил, че ще има единствено козметични промени в новия кабинет – ще ви кажа, в случай че няма радикални промени в кабинета, регулаторите и правосъдната система, ние няма да участваме ”, сподели Борисов.

 

Защо беше нужно да съсипят държавното управление днеска и да цъкат часовник в ръцете на президента Радев. От Радев зависи по кое време ще са изборите, по кое време ще са консултациите, той, в случай че не беше благородник на следващия ден щеше да направи консултациите ", изясни още ръководителят на ГЕРБ.

 

Според Бойко Борисов ще има нови избори.

 

Той разяснява и изказванието на Асен Василев, че занапред предстоят договаряния, по този начин: " Като предстоят договаряния, не преговаряхме нощес по кое време да си внесат оставката ".

 

Такова единодушие в Народното събрание, такова единомислещо гласоподаване да си замине този кабинет. Това прочетох. До нощес си бяха изтеглили предлагането да се гласоподава оставката, сутринта го внесоха отново и не виждам за какво по този нахален метод се отнесоха с всички в Народното събрание. Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътува с кабинета, с цел да не взе участие в дебатите.

Това съобщи пред публицисти в Букурещ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

" С това си държание през днешния ден ни пратиха в ръцете на Радев. Тези хора сега играят една игра - да излезе, че ГЕРБ е отговорен за това, че отиваме на избори. Видяха добре социологията, че в случай че са разграничени двата избора - евроизборите и предварителния избор, те на европейските избори ще катастрофират. И по тази причина тикат за 2 в 1. Само че би трябвало да излезем ние отговорни. Понеже не желая да излизам отговорен,  съм изпратил с техните дами - дамски екип. Ако намерят съществено решение за кабинета, ще отида да се подпиша ", изгаври се Борисов с водачите на ППДБ, определяйки ги за " дами ".

 

" Събират се водачите им на тумби. Накрая дойдат и дамите им. Нямам работа в подобен панаир. Но те през днешния ден предопределиха по какъв начин ще се случат нещата. Не виждам положително решение за този цикъл ", предвижда ръководителят на ГЕРБ.

 

" Как да защитиш Тагарев, по какъв начин да защитиш спортния министър, по какъв начин да защитиш кадровика им Асен Василев, който всеки ден прави смени ", попита той и разяснява, че други министри вършат смени в интерес на Движение за права и свободи. Искат избори, предизвикат ги. Няма никаква вяра, добави Борисов на въпрос има ли вяра да се случи ротацията.

 

" Всички в Европа знаят, че с помощта на нас и Движение за права и свободи станаха измененията в Конституцията и правосъдната промяна. Вече не могат да приказват нелепости за нас в Европа. С толкоз хора се видяхме през днешния ден и то на двустранни срещи, а не като в Мюнхен да вървят по стълбищата и да се снимат. Съжалявам за тона, те го предизвикат. Отиваме на избори ", отсече той.

 

" Какво да върша на договарянията. Те са един рой водачи, войводи. А аз един въстаник. Няма излаз! Изходът беше завършен през днешния ден ", закани се някогашният министър председател.

 

" Асен Василев вика: " Много готино държавно управление ". Как няма да е готино - ти си узурпирал цялата власт ", недоволства Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР