Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Тяхната цел

...
Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Тяхната цел
Коментари Харесай

Желязков: Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки

„ Не виждам връзка сред митингите и социално-икономическите ограничения. Тяхната цел не е прахуляк в очите на протестиращите, някакво туширане на напрежението или разменна монета за политическо успокоение. Знаете, че дизайнът на ограниченията стартира да се дискутира още през „ горещите ” месеци на пандемията ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия министърът на превоза Росен Желязков.

Той е безапелационен, че ограниченията са ориентирани към превъзмогване на последствията от пандемията. Те са дълготрайни и ще се развиват през тази и идната година. Според него държавното управление има проект за справяне с рецесията, а занапред ще се одобряват обособени параметри на оперативните стратегии. Към момента към този момент има и признати такива.

„ Параметрите и плановете на оперативната стратегия в превоза към този момент са декларирани. Ние дискутираме с Европейската комисия работните планове. Преди дни стана ясно какви са размерите на обособените планове, които би трябвало да преодолеят пандемичните последствия. Но сега работим за 2021 година във връзка с всички браншове. Това, което е оповестено, е част от ограниченията и те са до края на годината ”, изясни министър Желязков.

Според него огромна част от ограниченията би трябвало да се ускорят, защото хоризонтът, който беше даден, е надалеч. Министърът не разяснява информацията, че лица, свързани с Движение за права и свободи, са получили заеми 500 млн. лева от ББР. Той съобщи, че не знае дали е правилно.

Желязков разяснява и проблема „ Росенец ”. „ В момента тече инспекция на ВАП, ще се види има ли нарушаване. Ние сме дали нужните документи. Аз персонално не съм последовател на каквито и да е стихийни дейности във връзка с интензивност, която е политически обременена, тогава когато има детайли на правомерност или изказване за нарушаване. Нека забележим има ли и какви са нарушаванията ”, съобщи Желязков.

Транспортният министър е на мнение, че евентуално ще има „ други възможности ” на ГЕРБ, защото наближават постоянните парламентарни избори. Според него забавен е въпросът по какъв начин ще се сформира държавно управление по-късно, тъй като „ идващият парламент ще бъде фрагментиран, с цел да е поръчител за мъчно договаряна съдружна форма на ръководство ”.

„ Имаме потребност от непоклатимост, с цел да се преодолеят огромните провокации, които пандемията сложи. Те са в живота на всеки един жител, на всяко едно дружество. Тук гаранция са и систематичните партии, и тези, които искайки смяна, знаят, че правовият ред се пази от демократичните устои и полезности ”, безапелационен е министър Желязков.

Той очерта и няколко групи протестиращи с разнообразни послания. Едната част, съобщи Желязков, не показват нито политически, нито обществени, нито стопански претенции. Другата част, съгласно него, са забележимите - тези, които търдят посланието към подобравянето на изискванията в страната. Желязков ги разказа като " нова генерация, която е имала опцията да живее в чужбина и да знае по какъв начин действат европейските страни ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР