Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на

...
Не виждам връзка между протестите и социално-икономическите мерки. Целта на
Коментари Харесай

Транспортният министър: Планът за възстановяване от коронавируса не е публикуван, съгласува се с ЕК

Не виждам връзка сред митингите и социално-икономическите ограничения. Целта на тези ограничения не е прахуляк в очите на протестиращите, това не е разменна монета. Това са ограничения, които почнаха да се изготвят по време на изключителното състояние. Така транспортният министър Росен Желязков видя ситуацията с новите дейности на страната за превъзмогване на последствията от пандемията от ковид.
Разбира се, че имаме проект – занапред ще се одобряват обособените параметри на измененията в оперативните стратегии, увери Желязков по отношение на нуждата да бъде направен народен проект за възобновяване, който да бъде утвърден от Европейска комисия, с цел да получим безвъзмездните европари особено за битка с последствията от ковид. На въпрос на Нова телевизия къде е оповестен проектът, отговорът беше, че не е – съгласувал се с Европейската комисия.
Учудващо, съгласно Желязков България взема 9 милиарда евро от Европейски Съюз особено за ковид, само че това не е тъкмо по този начин - ПОДРОБНОСТИ ТУК!
Проблемът не е в размера, а в бързината на постигане до хората, счита Желязков. И даде за образец грантовете и заемите през ББР - само че какво се случва с грантовата скица за най-малкия бизнес, НАУЧЕТЕ ТУК! Според него, би трябвало огромна част от ограниченията да се ускорят. Желязков не можа да разяснява дали 30% от кредитния портфейл на ББР са отишли при хора, свързани с Движение за права и свободи – изказване на Христо Иванов, ПОДРОБНОСТИ ТУК!
Сигурно ще има политически опция, само че е по-интересно по какъв начин ще се сформира държавно управление в идващия парламент, продължи Желязков. „ Имаме потребност от непоклатимост, с цел да се преодолеят огромните провокации, които пандемията сложи ”, сподели той. И добави, че няма визия какви връзки има депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков, който написа във Facebook към Бойко Борисов да са му " халал " общественият министър Деница Сачева и безконечният анализатор и някогашен началник на " Напоителни системи ", съден за източването на предприятието – Георги Харизанов.
Много постепенно догонваме полезностите на Европа, тъй като сме били доста надалеч от тях, сподели още Желязков. По негово мнение обаче сме естествена европейска страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР