Не виждам строителният бранш да е в колапс. Не беше

...
Не виждам строителният бранш да е в колапс. Не беше
Коментари Харесай

Министър Комитова: Строителният бранш не е в колапс

 Не виждам строителният отрасъл да е в колапс. Не беше обиден от COVID-19. Строителството не стопира. Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството арх. в утринния блок на " Българска национална телевизия ".

Нищо не сме спирали да строим, няма нито една заповед за прекъсване на градеж, сподели още министърът във връзка декларацията на Камарата на строителите в България. Няма спряна нито една европейска стратегия. Необходимо е време за осъществяване на инспекции. Навсякъде ще платим за правилно свършена работа, добави тя.

Няма причина да бъда атакувана. Твърдо се придържам към моите три целта – бистрота, правда и понижаване на корупцията, сподели още арх. Комитова.

Държавата изгони всички задгранични вложители. На път сме да изгоним и българските, съобщи районният министър.

Засега не сме открили съществени проблеми в Оперативна стратегия " Региони в напредък “. Правим инспекция по документи. Ако при нас излязат сигнали, ще осведомяваме обществеността. Не упреквам никого. Има други институции, които могат да кажат дали нещо е вярно или не, съобщи министър Комитова.

Намираме държавни обекти, които са стартирани преди 4-5 или 7 години без издадено позволение за градеж. Това би трябвало да се приключи, безапелационна бе тя.

Този план е образец за безредния развой, който се случва в строителството. Той е огледало на страната, сподели във връзка построяването на подпорната стена с хотел в местността " Алепу “. За него има издадени две позволения за градеж, които са в съда. Укрепването е приключено и въведено в употреба, само че в него има три асансьора за бъдещата хотелска част.

Заварихме липса на планова подготвеност за някои от секторите на автомагистрала " Хемус “, осведоми министърът в отговор на въпрос дали ще бъде спазен оповестеният период за довеждане докрай на автомагистралата и добави, че, в случай че имаше такава и през днешния ден започват строително-монтажни работи, обектът може да бъде приключен в период.

Държавата е осигурила 5 милиарда лева за нови пътища и свлачища. Има строителни компании, които са построили потенциал в пътния бранш, има всички дадености. Защо не вършим страхотни пътища? Защото тези планове се случват в корупционна среда, вършат се отвън закона, с доста занижен надзор и най-после жителите са непрекъснато недоволни. Това е въпрос не на компаниите, които вземат участие в този развой. Това е въпрос на ръководството. Министърът задава тематиките по какъв начин ще се ръководи този бранш. Ако някой желае да го поправи, би трябвало да вземе този развой в ръцете си, разяснява арх..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР