"Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие

...
"Не виждам сериозна промяна в данните за износ на оръжие
Коментари Харесай

Министър Заков: Военната помощ за Украйна няма да удължи войната

"Не виждам сериозна смяна в данните за експорт на оръжие за Украйна, имало е нарастване и преди. Нямам данни за подобен косвен експорт, вицепремиерът Нинова към този момент даде отговор. Основният въпрос не трябва да е дали военната помощ ще продължи войната или ще я спре, тъй като това може да стори единствено този, който я е почнал. Военната помощ за Украйна няма да удължи войната ". Това съобщи министърът на защитата Драгомир Заков в ефира на NOVA.

"В първите седмици на спора трябваше да има спор за позицията във връзка с войната. Много страни го организираха и по този начин си икономисаха вакуум с дезинформация. "Въпросът за даване на военна помощ не трябва да е толкоз необятно обсъждан, а спор трябваше да има още преди време в Народно събрание. Там полемиката би трябвало да бъде извършена, това е мястото ", изясни Заков.

Според него типът оръжия, които могат да бъдат дарени още веднъж е решение на държавното управление. "Освен въоръжените сили, имаме и компании производители, които да се включат в такава помощ. Украинците имат ясни претенции. България има с какво да помогне, даже да няма пряк трансфер на муниции, да вземем за пример ремонт на бронирана техника. Това изиска Зеленски. "Терем " може да ремонтира военна техника ", разкри министърът. И добави, че украинците знаят за дебата у нас, само че това не е било обект на диалози при визитата в Киев.

"Украйна е жертва и има потребност от помощ, с цел да се отбрани. Можем да влезем в сюжет на партизанска война, продължителна. Очаквам, че ще бъде открит компромис за военната помощ за Украйна ", акцентира Заков. Той описа, че в паметта му мощно се е запечатала панорама със изравен на скамейка мъж пред опустошения си дом.

"При разгръщане на войната до Приднестровието пред България ще има опасности пред националната сигурност, само че директна военна опасност няма. И преди Русия е осъществявала напън посредством газа, в този момент още веднъж го вършат ", счита военният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР