Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат

...
Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат
Коментари Харесай

Изпълняващият длъжността председател на НС: Не виждам причина дебатите по вота на недоверие да бъдат в неделя


Не виждам причина дебатите по вота на съмнение да бъдат в неделя и да се бърза с тази точка.

Това сподели пред публицисти в Народното събрание изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание (НС) Мирослав Иванов  ( “Продължаваме Промяната “) след края на днешния пленарен ден. От ГЕРБ-СДС желаеха дебатите да бъдат на изключително съвещание в неделя, а гласуването в понеделник, като настояването им провокира напрежение в пленарна зала. До конфликти този път не се стигна, само че депутатите от ръководещата коалиция скандираха „ мафия “. 

Следвам естествения ход на събитията, имаме си дневен ред за тази седмица, не виждам причина да насрочвам съвещанието в неделя, а другата седмица, съгласно разпоредбите, тази точка ще влезе в дневния ред, изясни Иванов. На въпрос дали ръководещите ще съумеят да съберат задоволително поддръжка за кабинета, отговори, че това ще зависи доста от „ моралния компас “ на обособените народни представители. Аз не преставам да имам вяра, че макар че през днешния ден ясно се видя, че има ново болшинство, в тези няколко дни въпреки всичко да има депутати, които ще премислят позицията си, ще си спомнят кой ги е избрал, с каква цел и за какво са в Народно събрание, ще съумеят да надскочат страха си, съобщи Мирослав Иванов, представен от Българска телеграфна агенция. Днес той видял доста боязън у огромна част от народните представители от „ ИТН “. Надявам се вотът на съмнение да не мине, добави той.

Процедурата по желание на нов ръководител на Народно събрание на мястото на предварително отстранения през днешния ден Никола Минчев също щяла да бъде идната седмица. Вероятно точката ще бъде включена в дневния ред на постоянните пленарни съвещания. Днес по тематиката имаше два председателски съвета в Народното събрание, само че не се стигна до решение. Аз поддържам Никола Минчев за ръководител на Народното събрание, отговори той на въпрос дали ще поддържа възможна кандидатура на Ива Митева от „ ИТН “ за поста. 

Припомняме, досегашният ръководител на Народно събрание  Никола Минчев през днешния ден  бе отхвърлен  със  125 гласа " за ". " Против " освобождението му бяха 113 депутати от „ Продължаваме Промяната “, „ Българска социалистическа партия за България “, „ Демократична България “ и петима самостоятелни.  Един депутат от „ Продължаваме Промяната “ се въздържа. Искането за предварителното му освобождение бе импортирано и мина с гласовете на „ ИТН “, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Възраждане “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР