“Не виждам причина да си подавам оставката”. Това заяви депутатът

...
“Не виждам причина да си подавам оставката”. Това заяви депутатът
Коментари Харесай

Валери Жаблянов: Няма да си подавам оставката

“Не виждам причина да си депозирам оставката”. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов пред публицисти в Народното събрание във връзка желаната му оставка от страна на ГЕРБ като заместител – ръководител на Народното събрание.

“Не виждам претекстове за моята оставка”, разгласи Жаблянов. По думите му Народният съд е “исторически факт”. На въпрос дали съгласно него има доста почтени жертви на комунистическия режим, Жаблянов отговори по този начин: Най-вероятно има.

“Смятам, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия има публична позиция. Аз имам мое персонално мнение, тъй че не виждам нищо неправилно. Няма причина за оставката ми. За какво да депозирам оставка. Личното ми мнение съм го споделял неведнъж на партийни форуми”, сподели още Жаблянов.

Съюзът на репресираните пък настоя в изказване зам.-шефът на Народното събрание Валери Жаблянов да освободи поста и да се извини за гаврата си, че Народният съд е бил нужен орган.

"В последните 13 дни Жаблянов на два пъти оправда Народния съд и поруга паметта на 30-те хиляди жертви, избити без съд и присъда. ГЕРБ постоянно ще съдя фашизма и най-висшия му етап - комунизма ", отсече депутатът Спас Гърневски.

"Двуличието на Българска социалистическа партия и гаврата на партията с жертвите " изобличи и шефът на Съюза на репресираните Лили Друмева.

В началото на пленарния ден през днешния ден ГЕРБ разгласи в декларация, че желае оставката на Жаблянов. Ако соцдепутатът не се отдръпна от президиума на Народното събрание, партията на Бойко Борисов ще го в профил, като събере подписи за гласоподаване на отстраняването му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР