Не виждам основание да се изчаква, срещу COVID-19 е изпитана

...
Не виждам основание да се изчаква, срещу COVID-19 е изпитана
Коментари Харесай

Акад. Богдан Петрунов е убеден, че ваксината срещу COVID не вреди, но какво прави?

Не виждам съображение да се изчаква, против COVID-19 е изпитана на над 40 000 души. Натрупана са задоволително данни. Аз мога с ръка на сърцето си да кажа, че съм уверен в нейната безвредност. Но ние не знаем сега тази ваксина какво прави - понижава броя на заболелите, на смъртните случаи или стопира разпространяването на ковид. От имунизациите може да има реактивност, само че не и странични реакции. Това счита, който разяснява тематиката пред btv.
От 100 души, които са се ваксинирали, единствено 5 са се разболели , акцентира той известните досега данни за успеваемостта на имунизацията на Pfizer, която чакаме в България. Малко по-рано доцент Светлана Велизарова разяснява: " Истината е една, че ние нямаме информация. Основното проучване за Pfizer, трета фаза, ще излезе на следващия ден , т.е. ние публично черно на бяло го нямаме. Предполагам, че въз основа на това Европейската организация по медикаментите ще вземе своето осведомено решение. От там нататък, ние би трябвало да имаме доста добра разяснителна акция ". И още:
 Ясни са формалните резултати от тестванията на имунизацията на AstraZeneca Ясни са формалните резултати от тестванията на имунизацията на AstraZeneca
Университетът в Оксфорд и AstraZeneca станаха първите производители на ваксини за Covid-19, които разгласиха резултатите от клиничните...
Ваксината не е бързо основана, разяснява този боязън ученият : " Няма бързо основаване (на имунизацията – б.р.) – основана е на база на платформа, разработвана 4-5 години, имали са грамадни изследвания, преди да основат тази РНК платформа ". Същото изясни преди дни и националният здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев:
По думите на Петрунов " няма никакво съображение да се мисли, че може да се отключат тежки автоимунни болести " след използването на препарата. " Прави се неточност сред реактивност и странични реакции “, означи специалистът, като изясни, че е обикновено да има 5-10%, та и по-висок % пациенти със зачервяване, главоболие или температура , до момента в който страничните реакции са с доста по-сериозно влияние върху организма и не са толкоз чести.
" Всички експерти в света изрично споделят: " Това (ваксината – б.р.) е едно велико изобретение , ще избави доста човешки животи, само че, до момента в който не изясним в продължение на 1-2 години характера на този имунитет , който основава, би трябвало да продължим да съблюдаваме ограниченията – носене на маски, миене на ръцете, отбягване на обществен контакт ", разяснява още акад. Петрунов.
Той акцентира, че ще се имунизира и към този момент се е записал в листата на своя институт . По думите му скептичното отношение на огромен % от българите към ваксинирането против ковид е породено от неналичието на дейна осведомителна политика от страна на управляващите.
 Производството на имунизацията на AstraZeneca се бави Производството на имунизацията на AstraZeneca се бави
Производството на имунизацията против ковид на английската фармацевтична компания AstraZeneca изостава, написа вестник „ Financial...
" Всички би трябвало да бъдат с дълбокото схващане, че би трябвало да бъдат ваксинирани. Всички здрави хора от 16-18 година без клинични прояви, без тежки вторични болести могат умерено да бъдат ваксинирани , само че това би трябвало да се разиска с персоналния доктор ", разяснява акад. Петрунов, като акцентира, че няма риск и за преболедувалите COVID19, изключително поради това, че все още не е ясна и силата на имунитета след превозване на заболяването.
Прод. Петрунов сподели още, че организацията на имунизацията по никакъв начин няма да е лесна. " Аз виждам моите сътрудници работят доста интензивно. Мисля, че този щаб ще свърши хубава работа ", означи той.
И акцентира - взимането на имуностимуланти е добре, когато сме изцяло здрави, когато обаче имаме клинична картина - би трябвало да се спрат .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР