Не виждам нищо лошо в това да има Държавна петролна

...
Не виждам нищо лошо в това да има Държавна петролна
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Не можем да гарантираме по-ниски цени на бензина с държавна компания

Не виждам нищо неприятно в това да има Държавна петролна компания и държавни бензиностанции. Не можем да кажем, че ще има по-ниски цени, само че ще има действителни цени. Има икономическа логичност цените да са пазарни. Това съобщи енергийният министър Теменужка Петкова.
На категорично запитване на Българска национална телевизия дали в този момент цените на пазара на горива са действителни, Петкова не отговори – дали са " малко картелирани ". Тя не се съгласи, че Държавната петролна компания ще е " партийна хранилка ".
Можем ли да преговаряме с " Газпром " за ново понижение на газа? На този въпрос, енергийният министър Теменужка Петкова подсети, че би трябвало да има зародили избрани условия по съглашението сред съветската компания и Европейска комисия – съответно придвижването на цените по газовите хъбове в Европа за резистентен интервал от време.
До 9 юни " Булгаргаз " би трябвало да е подписал съглашения със своите клиенти и за 14 дни по-късно би трябвало да върне парите от поевтиняването на съветския газ. След това клиентите на " Булгаргаз ", да вземем за пример топлофикациите, ще изчислят и върнат парите на клиентите си, евентуално това ще стартира от средата на юли.
Петкова увери, че построяването на българска територия на " Турски поток " - " Балкански поток " по речника на Бойко Борисов, върви по проект, откакто беше предизвикан дали ще можем да убедим съветския президент Владимир Путин, че е по този начин.
Енергийният пазар би трябвало да бъде либерализиран напълно, няма нищо неприятно в това. Целта е да има оптималната конкуренция в полза на потребителите. Цената на контролирания пазар е по-висока от тази на свободния, с 20% приблизително – по тази причина е време, в този миг, преди 1 януари, 2021 година субектите на контролирания пазар да излязат на свободния пазар. От 1 януари, 2021 година на контролирания пазар остават единствено битовите консуматори, изясни Теменужка Петкова.
Припомняме, че на контролирания пазар цената на тока се дефинира от КЕВР.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР