Не виждам незаконни действия относно строежа край Арапя. Цялата информация

...
Не виждам незаконни действия относно строежа край Арапя. Цялата информация
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Няма законово основание строежът на Арапя да бъде спрян

„ Не виждам противозаконни дейности по отношение на градежа край „ Арапя ”. Цялата информация е записана и показана в документи. Трябва да се завърши с обсесията, че всичко което се строи на морето, е нелегално. Ако нещо е отвън закона, то няма да се случва. Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, само че е комплициран метода, по който се предава информацията “. Това съобщи в ефира на bTV кметът на Царево Георги Лапчев във връзка обновения градеж на вилно населено място в боровата горичка край къмпинг „ Арапя ”.

Припомняме, че планът беше спрян при започване на годината след инспекция на строителния надзор, само че усилена работа тече през последните дни на терен тече усилена работа. По първичен проект там трябваше да се построят общо 23 двуетажни и едноетажни къщи.

„ След възобновяването на градежа не е издадено ново позволение, а е възобновено остарялото. То е за огромен хотелски комплекс, а не за обособени къщи. Проектът беше спрян, тъй като не е бил спазен проекта за обезопасяване на обекта. След изпълнени инспекции на строителния надзор и извършване на отговорностите на строителя няма законово съображение строителството да не продължи “, посочи кметът Георги Лапчев.

По думите му община Царево няма общ организационен проект, само че това не пречи да се издават разрешителни за градеж.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР