Не виждам как със законодателни мерки може да се бори

...
Не виждам как със законодателни мерки може да се бори
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Максимата на политиците - аристократично е да обещаеш, еснафско е да си изпълниш обеща...

" Не виждам по какъв начин със законодателни ограничения може да се бори инфлацията. Да се наливат пари безсистемно, това е като да гасиш пожар с бензин. Трябва да бъдат търсени други средства, за които би следвало да се произнесат икономистите ", сподели още той пред БНР.

" Случвало се е длъжностен кабинет да работи в границите на нов парламент. Колко дълго може да продължи това - зависи от това какъв брой дълго ще се проточат трите опита да се образува държавно управление от новоизбраното Народно заседание. Президентът е задължен да свика новоизбрано Народно събрание в едномесечен период от началото на мандата му, което е денят на изборите. Румен Радев се вписва в този период ", разясни проф. Киров.

По думите му изборът на ръководител на Народното събрание не е толкоз значим, изключително в толкоз фрагментиран парламент: " Очевидно е, че ще би трябвало да бъде компромисна фигура, с цел да събере задоволително гласове. Важен е въпросът дали има формула, към която да се стигне до образуване на парламентарно държавно управление ".

Проф. Киров увери, че конституционната рамка, при която работи служебното държавно управление, не му пречи при настоящ парламент да внесе план за държавен бюджет: " Това е първото, което би трябвало да направи служебното държавно управление. Законът за държавния бюджет е дотолкоз значим, доколкото би представлявал финансовата рамка, в която ще се реализира политиката на едно държавно управление ".

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР