„Не виждам как отговорен български политик в момента може да

...
„Не виждам как отговорен български политик в момента може да
Коментари Харесай

Лорер за Слави Трифонов: Звучи ми като мрън, мрън, прави драма

„ Не виждам по какъв начин виновен български политик сега може да разчита на политическа драма, с цел да остави България в лицето на една външна експанзия. Единственото, за което се тормозя е България да бъда оставена без държавно управление при съществуването на война до нейните граници. Това е безконтролно политическо държание, безконтролно политическо говорене “, сподели Лорер.

Министърът отбрани пакетът на Политическа партия.

„ Той е част от нашето надълбоко схващане, че е нужна грижа и за българските жители и за българската стопанска система. Ние практикуваме грижа за България още от Бюджет 2022 към този момент вдигнахме заплатите на учителите, с новия рамков контракт за Здравната каса към този момент обявихме повдигане на заплатите на лекари и сестри - медицински личен състав като цяло. Грижата за хората и българската стопанска система това държавно управление прави от ден първи. Настоящият инфлационен пакет идва след 4 милиарда, които към този момент инвестирахме в българските жители и стопанска система през зимата, с цел да подкрепим цените на енергоносителите. Не бива да има изненада или нечиста сделка, че реагираме на някаква особена обстановка, това е част от политиката на това държавно управление - десни ограничения за стопанската система, с цел да се развива и пораства, леви ограничения за жителите и най-слабите пластове от стопанската система, с цел да се оправят в тази сложна обстановка “, сподели министърът на нововъведенията.

Според Лорер приходите на хората би трябвало да набъбнат над размера на инфлацията, с цел да няма възприятие за обедняване. Именно това била задачата на повдигането на пенсиите и детските надбавки. Той е безапелационен, че българските пенсионери са „ грижа номер едно на Политическа партия “ и в случай че се постанова, още веднъж ще се преразгледат техните приходи, в случай че инфлацията стартира да се усилва, с цел да може да изживеят почтено старините си.

Не изключи и по-нататъшно предложение за увеличение на минималната заплата.

На въпрос дали са ни нужни нови заеми, Лорер съобщи, че това е политика на Министерство на финансите, само че България е макроикономически най-добре от всички страни в Европа и може да си разреши още заеми.

„ България е постоянна макроикономически, равнището на дълг е към 20% от Брутният вътрешен продукт, в случай, че в Западна Европа при някои страни е достигнала 100% “, сподели министърът.

Той обаче не изключи след няколко месеца да има нов антиинфлационен пакет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР