Не ви ли се струва, че светът живее в някакъв

...
Не ви ли се струва, че светът живее в някакъв
Коментари Харесай

Живеем в психо фантасмагоричен крими екшън трилър

Не ви ли се коства, че светът живее в някакъв екшън крими филм, сюжетът на който е авансово прочут единствено на определени? А ние даже не знаем имаме ли право да се надяваме, че финалът му ще бъде благополучен. Накъдето и да се обърнем виждаме война, страдалчество, убийства, болежка... същински психотрилър. Сякаш живеем в преднамерено определени моменти, форми, с авансово заложени стремежи.
А от тв приемника не престават да ни припомнят да сме спокойни, тъй като към този момент имаме завършен профил на социопат. Това би трябвало ли да ни успокоява? Ми, несъмнено! Аз, да вземем за пример, към този момент дремя по-спокойно! Знам, че профилът на всеобщия български палач е закрепен. Обособени са и обществено оповестени дейностите, визията, държанието му, откакто е направил зверското ликвидиране. Дали фактически това е същинският причинител на следващото гнусно действие, този път в Галиче, и дали същинските убийци на още почтени жертви са точно хванатите, можем единствено да гадаем.
Играем си на съветска рулетка към този момент 142 години. Цели 142 години независимост не ни стигнаха, с цел да се научим, че не следствията са значими, а предварителната защита? И всякога, когато гръмотевична стихия ни връхлети започваме да се чудим за какво.
Отговор а) тъй като ни мързи да мислим и като пристигна ще му мислим;
Отговор б) тъй като няма задоволително готови гадатели, които да предскажат какво и по кое време ще се случи;
Отговор в) тъй като не сме обучили фрагментите си качествено, че да разпознават психопатите предварително;
Отговор г) о, я вижте какво се случва в огромния свят, ние тук за някакви убийства си говорим;
Отговор д) тъй като правосъдната ни система е едноклетъчно безгръбначна амеба, която даже в XXI-ви век към момента не се е доразвила .
Не ви ли се коства, че има повече от един правилен отговор? И кой е най-верният, откакто се получава по този начин, че безпределно дълги години у нас продължаваме да галим и да жалим горките причинители. Едни са невменяеми, други - непредпазливи, а трети - те просто убиват за развлечение и наслаждение.
За следващ път ще попитаме за какво изследваме следствията, а не търсим първоизточника и повода, с цел да спрем този безразсъден житейски кръговрат? Защо престъпно проявени се разхождат свободно и необезпокоявано из цялата страна и целия свят? Защо присъдите за тежки закононарушения у нас са морално оскъдни? Или е по-правилно да попитам за кой? Въпрос след въпрос се нижат.
Е, не ви ли се коства, че всяка последваща серия на крими екшъна в живия живот се трансформира в същински фантастик хорър трилър, сценаристите на който се забавляват и изследват следствията, наблюдавайки какво се случва с хората в особено обособена следена среда?
Автор: Моника Георгиева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР