Не ви искаме, искаме да си отивате. С такъв призив

...
Не ви искаме, искаме да си отивате. С такъв призив
Коментари Харесай

Протестът против Борисов и всички управляващи мафии пробва да набие продажни журналисти

Не ви желаеме, желаеме да си отивате. С подобен апел стартира четиридневният митинг под надпис " Против геноцида на Борисов и всички ръководещи мафии ". Основен апел - Европа да помогне и да бъдат наказани всички виновници за окаяното положение на България, като беше оповестено, че на 26 септември ще има митинг пред Европейската комисия.
По проект митингът трябваше да започва в 12:00 часа през днешния ден (16 септември), само че стартира половин час по-рано. На площад " Народно заседание " се събраха няколкостотин души, като измежду тях бяха и уредниците – Емил Русанов, основател на уеб страницата " Будилник ", Росен Миленов и Светослав Козлуджов.
" Просто не мога да допускам, че виждам една шепа народ при толкоз доста хора. Въпросът е да дойдем тук и тези отпадъци да си заминат ", съобщи мъж, представящ се за " гурбетчия”. " Защо не сте тук, удовлетворени ли сте – стойте си на диванчето, по тази причина ще сме на това състояние ", добави той. Козлуджов, който снимаше онлайн митинга, обаче изрази удовлетворение какъв брой доста хора го наблюдават във Фейсбук - сред 3000 и 4000 души.
Впечатление направи по какъв начин протестиращите посрещнаха Ива Николова от телевизия ПИК – с освирквания и дюдюкания. " Граждани, изгонете ги " , прикани Русанов, който попита Николова не я ли е позор, откакто през вчерашния ден (15 септември) ПИК пусна вест за готвен " кървясъл прелом ". Някои от протестиращите потеглиха застрашително към екипа на ПИК, само че полицията се намеси и предотврати конфликт. А Русанов продължи да пита за какво четири месеца българските медии не са отразявали самодейността и назова българските публицисти " продажници ".
Сподели с товите другари
Иначе Росен Миленов публично е изпратил съобщение до Комисията по жалбите и петициите на жителите в Народното събрание какво се желае с митинга. На първо място - оставка на държавното управление на Бойко Борисов, само че без разформироване на Народното събрание. Според уведомлението Народното събрание би трябвало да гласоподава конструкция и състав на кабинет (правителство), излъчено от митинга. Това държавно управление ще има следните четири съществени задания:
1. Да инициира референдуми, с които да се прокарат нужните законодателни промени, мечтани от жителите и нежелани от политиците на статуквото, които са се " окопали " във властта.
2. Да подсигурява прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за Велико народно събрание, тъй като държавното управление сега, а и което и да е друго, формирано от партиите в Народното събрание, по очевадни за всички аргументи не може да направи това.
3. Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лв. месечно или 7 милиарда годишно.
4. Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и публичен ред, касаещи съпричастност към незаконна активност на лицата, взели участие в ръководството на страната в интервала 1989-2018 година.
В заявените планове влизат и неща като опция да се отзовават непосредствено от народа фигури в изпълнителната власт - държавна или общинска, въвеждане на мажоритарна изборна система, практикуване на законодателна власт посредством референдуми, директен избор на всички основни управителни постове в правосъдната система, в това число основен прокурор, отпадане на отминалостта за закононарушения, свързани с приватизационни и концесионни покупко-продажби, подмяна на парцели държавна и общинска благосъстоятелност и възлагане на публични поръчки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР