Не ви допада да работите от 9 до 17 ч.

...
Не ви допада да работите от 9 до 17 ч.
Коментари Харесай

Ричард Брансън: В бъдеще уикендите ще бъдат по три или четири дни

Не ви подхожда да работите от 9 до 17 ч. от понеделник до петък? Бъдете спокойни - съгласно английския милиардер Ричард Брансън тази процедура ще изчезне.

" Идеята за пет работни дни и два почивни се е интегрирала в обществото, само че не в нея е бъдещето ", написа той в блога си. Според него повода се крие в технологиите , които радикално ще трансформират специалностите на хората.

" С напредъка на технологиите количеството работа, което би трябвало да бъде осъществявано, ще понижава. Иновациите ще движат промишленостите напред и ще разчитаме по-малко на човешката ръка. Автономните коли и дроновете за доставки към този момент са факт. Машините ще се употребяват за от ден на ден специалности. В недалечно бъдеще даже ще има самолети, които се ръководят сами ", счита Брансън.

За разлика от други фигури в софтуерната промишленост обаче, той вижда във всичко това повече благоприятни условия, в сравнение с проблеми.

" Ако държавните управления и бизнесите са умни, развиването на технологиите може да има извънредно положителен резултат върху хората по целия свят. Технологиите могат да основат по-умни работни практики. Ще имат ли хората в бъдещето тридневни или четиридневни уикенди? Със сигурност ", твърди милиардерът.

Ричард Брансън е благосъстоятелност на групата Virgin, а положението му се пресмята на 4,9 милиарда $ по данни на Forbes.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР