"Не уволнявам хора заради клипове и медиен натиск. Има желание

...
"Не уволнявам хора заради клипове и медиен натиск. Има желание
Коментари Харесай

Кметът на Борован за насилието в дома: Има медиен натиск

"Не отстранявам хора поради клипове и медиен напън. Има предпочитание за поредна сензация и разпределяне на провосъдие в ефир. Това разяснява кметът на община Борован Десислава Тодорова, представена от NOVA. Изказването в по отношение на разкрията за насилието в дома за деца в селото

Още възпитателки в Борован тормозели децата

Масови инспекции, желаят криминализиране на насилието над деца

По думите й във включванията се правели внушения, че институциите си трансферират топката. "Това не е по този начин, всеки ще поеме отговорността си”, добави Тодорован и подчертава, че нямала право да санкционира. Ако го направи, щяла да надвиши пълномощията си.

Към момента всички чиновници, за които е ясно, че са налагали принуждение, не работят с децата - двама са в болничен, а един е в отпуск. Людмила Петрова - възпитателката от видеото, се чака да се върне на работа в края на месеца.

Тогава щяла да бъде уволнена от новият краткотрайно заемащ поста шеф, увери Тодорова. Тя сподели още, че има задоволително данни, че чиновници са упражнявали вербално и физическо принуждение, само че „ случаите, които медиите излъчиха, са едвам от октомври 2017 година”.

Проверките в дома не престават. "Още двама помощник-възпитатели в центъра за настаняване от фамилен вид в Борован са тормозили децата там, стана ясно от диалози на децата от вкъщи при диалози с хора от Държавната организация за протекция на детето ", съобщи общественият министър Бисер Петков.

Преди дни "Господари на ефира " демонстрираха запис, от който се вижда по какъв начин възпитателката Людмила Петрова удря плесници на две деца. Тя с изключение на педагог в Центъра за деца, лишени от наставнически грижи е и краткотрайно изпълняваща длъжността шеф. Тя се оправда, че става дума за индивидуален случай, съгласно възпитателката, която се вижда на клипа, била си „ изпуснала нервите “.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР