Не Украйна, както твърди Русия, а самата Русия разполага с

...
Не Украйна, както твърди Русия, а самата Русия разполага с
Коментари Харесай

САЩ: Не Украйна, а Русия има програма за биологично оръжие

Не Украйна, както твърди Русия, а самата Русия разполага с дейна стратегия за биологични оръжия в нарушаване на Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО). Това се показва в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати, припомнено през днешния ден и от американското посолство у нас.

Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични проучвателен лаборатории са безусловно погрешни .

Посочва се още, че:
Украйна прецизно съблюдава Конвенцията за възбрана на биологичното оръжие (КБО). В противоположен случай Съединени американски щати не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са напълно ръководени от министерствата на опазването на здравето и на земеделието на Украйна.
Съединени американски щати са предоставяли поддръжка за реновиране и съоръжение на лабораториите и за образование на личния състав за по-безопасна и ефикасна работа при наблюдението и реакцията при разнообразни болести.

От самото начало тази поддръжка е обществено документирана . " Дейността на тези лаборатории е напълно отдадена на мирни цели, за разлика от съветските стратегии за химически и биологически оръжия, които по своя темперамент са офанзивни ", се споделя още в позицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР