Не украински ракети HIMARS са причинили смъртоносния обстрел срещу затвор

...
Не украински ракети HIMARS са причинили смъртоносния обстрел срещу затвор
Коментари Харесай

ООН: Атаката срещу затвора в Оленивка не е извършена с украински ракети HIMARS

Не украински ракети HIMARS са предизвикали смъртоносния обстрел против затвор в Донецка област, за който Киев и Москва се упрекнаха взаимно. Това откриха следователи на Организация на обединените нации, оповестява " Франс прес ".

На 29 юли предходната година при офанзива против следения от Москва затвор в Оленивка в Източна Украйна.

В отчет, оповестен през днешния ден, следователи от задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на правата в Украйна показват, че не престават да проверяват нападението, като подчертаха, че е нужна повече информация за определяне на точните условия, тъй че да се дефинира кой носи отговорност.

Те обаче означават, че е ясно, че " детонациите не са породени от ракети HIMARS, изстреляни от украинските въоръжени сили ".

" Степента на увреждане на стените, тавана, покрива и прозорците на пандиза, положението на двуетажните кревати вътре, размерът на остатъчния кратер и радиусът на удара не са присъщи за офанзиви с муниции HIMARS ", написа в отчета.
 ISW: Русия и Украйна спорят за офанзива против военнопленници в Донецка област
ISW: Русия и Украйна спорят за офанзива против военнопленници в Донецка област

По последни данни са починали минимум 40 души, а 75 други са били ранени

Мисията на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида, която участва в Украйна от 2014 година, не е имала достъп до наказателната колония, само че разяснява, че е стигнала до заключенията си след диалози с над 50 очевидци и оживели, както и посредством разбор на видео- и фотографски фрагменти.

" Дори една-единствена ракета HIMARS евентуално би предизвикала вреди и опустошения на пандиза и покрайнините в доста по-голям и сериозен мащаб " , показват от Организация на обединените нации и допълват, че очевидци настояват, че са чули " голям брой детонации ".

В допълнение, следователите означават, че видео- и фотографски фрагменти на разрушената казарма " демонстрират точка на удар навътре в западната стена и две вероятни точки на навлизане през покрива ".

" Въпреки че точният вид оръжие и източникът на обстрела не можаха да бъдат избрани, структурните повреди наподобява подхождат на арсенал, изстрелян с траектория изток-запад ", оповестява се още в отчета.

Следователите приканиха Москва да обезпечи достъп на самостоятелни наблюдаващи до оборудването.

По време на обстрела в пандиза в Оленивка имаше хиляди украински военнопленници, в това число бойци от батальона " Азов ", които в град Мариупол, преди да се предадат на съветските сили.
 Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения
Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения

Открити са доказателстваза това в областите Киев, Чернигов, Харков и Суми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР