Не трябва земеделският министър да подава оставка. Това заяви в

...
Не трябва земеделският министър да подава оставка. Това заяви в
Коментари Харесай

Дончев: Останаха Синдбад, Малкият Мук и Аладин

 " Не би трябвало земеделският министър да подава оставка ". Това съобщи в предаването " Здравей, България вицепремиерът Томислав Дончев. 

Той разяснява изтеклия видеозапис, от който излиза наяве, че някои земеделци са получили повече средства отколкото  са очаквали и се основава подозрение, че се прикриват данни от Европа.

" Логиката е тъкмо противоположната, има предписание, откривай грешките преди да ги е разкрил някой различен, това е логиката, когато става дума за европейски пари. Когато дойдат европейските инспектори да те ревизират е по-добре ти преди този момент да си разкрил грешките. Дори в режим на прям диалог такива неща не се приказват от министър. От имитация пари не могат да се спрат. Но пари се стопират, когато има нарушаване. Разговарях с Танева, сподели, че нейната имитация е извадена отвън подтекста ", разяснява вицепремиерът.

Дончев е безапелационен, че даже и в прям диалог такива реплики не би трябвало да се споделят и позволи, че ще има репутационни последствия са страната ни след този скандал. Вицепремиерът сподели, че не се опасява от дейностите на обвинения предприемач Васил Божков и неговите изказвания за корупция при ръководещите в приказни форми.

" С приказките би трябвало да се внимава, тъй като те съдържат доста мощни метафори, които не всеки път могат да се ръководят. Ако приказваме за ориенталските приказки – за жалост там останаха доста малко герои – Синбад Мореплавателя, дребния Мук и Аладин ", разяснява той и добави, че резултат от тези дейности обезателно ще има. Те ще се показват в ерозиране на доверието на някои политически фигури.

Попитан за " проветряването " на редиците в ГЕРБ, то той съобщи, че имат нови попълнения, само че не престават да търсят. " Партията не е нещо друго от това, което са хората в нея. Новите хора значат нови хрумвания ", акцентира вицепремиерът.

" Ако някой от ГЕРБ счита, че е по-добре да работи с г-н Цветан Цветанов - дано го стори. ", сподели още той и добави, че множеството политически партии са добре за българския жител, тъй като ще може да избира. " Аз персонално не поддържам връзка с него. Все още той не е споделил дали ще прави или не, а вие ме питате дали ГЕРБ ще работи с него ", съобщи той в отговор на въпрос дали може да се чака коалиция сред Цветанов и Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР