Не трябва да сте спокойни само защото сте на 40

...
Не трябва да сте спокойни само защото сте на 40
Коментари Харесай

Доц. Васил Велчев: Не трябва да сте спокойни само защото сте на 40 години

Не би трябвало да сте спокойни единствено тъй като сте на 40 години, тъй като има хора в доста тежки положения и на такава възраст. Този ковид има три стадия, като третия е доста рисков, тъй като се обръща действието на имунната система против организма. Повечето хора, които имат тежка зараза минават през свръхнатоварване на всички системи в организма и това продължава по-дълго от колкото е при елементарния грип.
Това изясни кардиологът доцент Васил Велчев, началник на кардиологичното поделение в болница „ Св. Ана “ и член на експертния медицински съвет.

По думите му това, че един грип минава за една седмица не важи в тази ситуация с този вариант. Опасностите от този коронавируст идват от това, че доста дълго време може да бъдете притежател и пропагандатор без да имате признаци. Другият проблем е, че може доста внезапно да се утежни положението на всеки човек и това се случва ненадейно и остро, изясни още експертът.

Доц. Велчев изясни, че отчетът на медицинския съвет към този момент е с размер от 300 страници. По думите му той е нещо като общ брой от способи за справяне със обстановката за всички разлизни медицински специалности. Ние ще го предадем на Министерски съвет. Вероятно след това евентуално той ще бъде оповестен по метод по който всеки експерт да може да откри това което му е належащо като управление. Това е документ, който е общ брой от управителни правила и не може да бъде прилаган без персоналната преценка на лекаря.

Трябва да обърнем взор към Румъния, Сърбия, Гърция, не към Южна Корея. Ако има специфичност в нашата епедимиология към момента не сме я уловили и описали. Тактиката е в случай че би трябвало да има няколко талази, само че не и една голяма, тъй като това ще срине здравната система сигурно.

Тестовете не са единствено въпрос на предпочитание, само че и въпрос на логистика. Някой би трябвало да обезпечи тестванията, да ги употребява и да ги регистрира. Препоръката на медицинския съвет е в случай че може да се обезпечат повече тестване, това да се направи. Решенията на щаба до в този момент са изцяло верни, уточни още кардиологът.

Доц. Велчев показа, че се следи в няколко страни наклонност за понижаване на остри патологии, като да вземем за пример инфарктите понижават. По думите му това може да се дължи на обстоятелството, че доста хора не търсят лекарска помощ, само че подсети, че сърдечните проблеми не трябва по никакъв метод да се подценяват.

По думите в в лечебните заведения най-натоварени са работещите в реанимациите, тъй като те с изключение на нормалните си отговорности поемат и извънредно тежките интобирани случаи, които са отделени и високо рискови, показа още експертът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР