Не трябва да следваме техния модел на регулации, казва Ро

...
Не трябва да следваме техния модел на регулации, казва Ро
Коментари Харесай

Щатски конгресмен: ЕС е катастрофа в иновациите

Не би трябвало да следваме техния модел на регулации, споделя Ро Хана

Съединени американски щати не би трябвало да следват агресивното управление на Европейския съюз в региона на софтуерното контролиране, счита Ро Хана, конгресмен от Силициевата котловина (снимка: Ro Khanna / Twitter)

Конгресмен от Сили циевата котловина съобщи, че Е вропейският съюз не е модел за софтуерно контролиране , който Съединени американски щати би трябвало да следват. Нещо повече, съгласно него, Европейски Съюз е злополука във връзка с софтуерните нововъведения.

„ Съединени американски щати не би трябвало да следват агресивното управление на Европейския съюз в региона на софтуерното контролиране. Европейски Съюз е злополука, когато става въпрос за софтуерни нововъведения ”, споделя републиканецът Ро Хана от Калифорния, представен от CNBC.

„ Няма подозрение, че се нуждаем от по-силно използване на антитръстовите правила. Не би трябвало да разрешаваме на Amazon да привилегирова личните си артикули на своята платформа и би трябвало да се уверим, че те не употребяват данните на търговците, само че Европейски Съюз не е модел за прекопирване от Америка ”, счита конгресменът.

Коментарът идва откакто през вчерашния ден Европейски Съюз разгласи, че стартира публично антитръстово следствие на Amazon, с цел да види дали онлайн колосът употребява данни на търговците по метод, който нарушава разпоредбите за конкуренцията. Европа зае по-настъпателна позиция по отношение на софтуерните компании, в сравнение с Съединени американски щати, в това число и посредством използването на Общия правилник за отбрана на данните (GDPR) през 2018 година

Разследването на Amazon е съпроводено от засилен политически интерес към регулирането на софтуерните платформи и в Съединени американски щати. Представители на Amazon, Alphabet, Фейсбук и Apple бяха привикани в правосъдната комисия във вторник за чуване по отношение на антитръстовите проблеми. Сенаторът Джош Хоули показа през юни законопроект, който цели да направи софтуерните платформи виновни за наличието на техните консуматори.
още по тематиката
Миналия месец Вашингтон пост заяви, че Федералната комерсиална комисия и Министерството на правораздаването преглеждат евентуално регулаторно правоприлагане за делене на някои от главните софтуерни компании.

Ро Кана поддържа известна степен на правоприлагане, като се базира на непоколебим контрол върху хоризонталните сливания, да вземем за пример, само че не и апелите да се разделят софтуерните колоси.

Регулацията по отношение на неприкосновеността на персоналния живот и контрола на данните са две области, които биха могли да получат двупартийна поддръжка, споделя той.

„ Ние би трябвало да имаме компании, които получават единодушието на лицата, преди да събират техните данни, и би трябвало да имаме право да знаем какво се случва с нашите данни и дали те се трансферират ”, упорства конгресменът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР