Не трябва да се сещаме за имунната си система само

...
Не трябва да се сещаме за имунната си система само
Коментари Харесай

Колективен имунитет срещу COVID-19 - само с ваксина, не и с масово преболедуване

Не би трябвало да се сещаме за имунната си система единствено когато има пандемия, а би трябвало да мислим за нея през целия си умишлен живот . Това акцентира пред bTV националният съветник по клинична имунология проф. доктор Елисавета Наумова.

Тя изясни, че груповият имунитет се получава най-много когато има ваксина против обещано заболяване . Такъв имунитет по нейни думи се основава, в случай че над 80% от популацията е имунизирано.

Наумова уточни, че няма доказателства, че в случай че всеобщо прекарваме ковид, ще придобием групов имунитет. СЗО също е излязла със мнение, че това не се чака да се случи единствено от спонтанното преболедуване.
 Не може да се разчита на групов имунитет при 20-30% насърчаване на антитела
Не може да се разчита на групов имунитет при 20-30% насърчаване на антитела

Академик Богдан Петрунов угрижен от неглижирането на ограниченията

Тя съобщи, че има малко имуномодулатори, за които се знае, че са ефикасни. Експертът акцентира, че те би трябвало да се ползват единствено от експерти и единствено когато се знае, че има недостиг в някои от звената на имунната система.

Според нея сега се следи безсистемно приемане на хранителни добавки за имунната система от хората. Всяка една хранителна добавка или медикамент, взет безсистемно, без да знаем, че организмът има потребност от него, по-скоро вреди, в сравнение с оказва помощ, предизвести Наумова. Тя даде образец с деца, на които се дават всевъзможни добавки, които обаче вместо да оказват помощ, отключват други нежелани процеси.
 Доц. Чорбанов: Масовото контактуване може да докара до групов имунитет против COVID-19
Доц. Чорбанов: Масовото контактуване може да докара до групов имунитет против COVID-19

Не е потвърдено, че климатиците разнасят вируса

Консултантът прикани да не се взимат хранителни добавки и имуномодулатори, за които авансово не се знае, че организмът се нуждае от тях.

Тя уточни, че както си вършим кръвна картина, по този начин би трябвало да си създадем и проучване на имунитета, с цел да сме наясно какво е положението на имунната ни система в другите интервали от живота ни. Наумова изясни, че в случай че минаваме през настинките и грипа относително леко, това значи, че имунната ни система е добра.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР