Не трябва да се противопоставят първия и втория стълб на

...
Не трябва да се противопоставят първия и втория стълб на
Коментари Харесай

Иван Нейков: Да не противопоставяме първи и втори стълб за пенсиите

Не би трябвало да се опълчват първия и втория дирек на пенсионното обезпечаване. За това е безапелационен някогашният обществен министър Иван Нейков.

Размерът на пенсията във втория дирек зависи от това какви вноски са правени в годините, от служащия или от работодателя, какъв брой години са правени тези вноски и по какъв начин се ръководени тези пари. Във всеки случай осигуряващият се би трябвало да е наясно и да след вноските си в пенсионния фонд, предложи Нейков.

" В другите пенсионни фондове са събрани 15 милиарда лв.. Близо 3 милиарда лв. от тази сума са от ръководството ѝ ", уточни Иван Нейков и опроверга тези от вида, че парите в първия дирек са сигурни, а във втория не се знаело какво ще направи секретарката. Също по този начин не са правилни внушенията, че парите на хората във втория дирек ще бъдат изядени от такси, защото има законодателство, което строго контролира активността на пенсионните фондове.

" Не може да се прави съпоставяне сред пенсия от първия дирек, за която са правени вноски 40 години, и пенсия от втория дирек, за която са правени вноски 20 години и то три пъти по-малки от тези в първия дирек ", изясни Иван Нейков.

Според него сред първия и втория дирек не би трябвало да има опълчване, каквото се пробваха да насадят у хората. Първият и вторият би трябвало да работят дружно и да не се опълчват един на различен. Всичко това е за положителното на хората и техните пари ", безапелационен бе Нейков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР