Не трябва да се паникьосваме, нормално е да се страхуваме,

...
Не трябва да се паникьосваме, нормално е да се страхуваме,
Коментари Харесай

Пазете социалните мрежи чисти от коронавирус

Не би трябвало да се паникьосваме, обикновено е да се опасяваме, безапелационна бе в изявление за бТВ психиатърът доктор Цветеслава Гълъбова във връзка новината, че ковид към този момент е регистриран и в България.

Нямаше по какъв начин тази зараза да не стигне до нас, само че суматохата и несъобразяването със здравните управляващи не е добър метод за справяне с казуса, добави психиатърът.

По думите ѝ в тази обстановка е доста значима ролята на медиите – хората да не остават с усещане, че се крие информация, само че и да не бъдат свръхзалети с информация.

„ Призовавам хората да внимават какво пишат в обществените мрежи – има по-лабилни и по-тревожни по природа хора, които по-лесно си ускоряват страхове “, моли доктор Гълъбова.

Според нея слагането на полиция пред болничното заведение в Плевен не е добра мярка, тъй като нагнетява напрежението.

Д-р Гълъбова подсети, че рекомендациите са да не се провеждат всеобщи събития по време на зараза. Ние носим голяма персонална отговорност. Указанията на здравните управляващи не са инцидентни. Липсата на дисциплинираност в такива случаи единствено ни вреди “, разяснява още психиатърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР