„Не трябва да се лекува грипът още в първите часове

...
„Не трябва да се лекува грипът още в първите часове
Коментари Харесай

Лекар: При грип антибиотик не помага в първите часове

„ Не би трябвало да се лекува грипът още в първите часове с антибиотик. Специалист ще реши дали да се даде антибиотик в последици, в случай че мозъка усложнения”, това съобщи пред „ Събуди се” по NOVA доктор София Ангелова, ръководител на Националната асоциация за профилактика на белодробните заболявания.

"Когато температурата е висока, когато се появят болки по мускулите, когато даже светлината те нервира, или има тежко главоболие, първото е да стартира антивирусен медикамент - те са два ", уточни тя.

"В моята процедура идват пациенти с клиника на грип и първото, което вършат, е да вземат антибиотик ", споделя доктор Ангелова.

"В първите часове на грипа, в случай че дадем антибиотик, ние ще потиснем имунната система. А в тази ситуация организма има потребност от по-силна система - по тази причина споделяме бранене на легло, приемане на повече течности ", изясни лекарят.

Наближава пикът на грипната зараза, лечебните заведения претъпкани поради затруднения

Грипна зараза и в София

Грипната зараза се разраства - още области затварят учебни заведения

По думите й би трябвало да се прави разлика сред респираторна зараза и грип.

От през днешния ден се анулира грипната зараза в областите София-град,

Кюстендил и Пазарджик. На територията на трите области се анулира възбраната за осъществяване на детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и слагането на имунизации.

РЗИ-Разград афишира грипна зараза на територията на област Разград от през вчерашния ден, 02.02.2018 година, с всички произлизащи от това противоепидемични ограничения.

Регионалните здравни инспекции наблюдават епидемиологичните индикатори и подхващат незабавни ограничения, защото картината на заболеваемостта е динамична.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР