Не трябва да подценяваме информацията за вътрешно-фирмения скандал между оператора

...
Не трябва да подценяваме информацията за вътрешно-фирмения скандал между оператора
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Има сериозни корупционни зависимости в Комисията по хазарта

„ Не би трябвало да подценяваме информацията за вътрешно-фирмения скандал сред оператора на най-големите лотарийни игри Васил Божков и неговите съдружници от семейство Найденови. Трябваше да се изнесе тази информация. Хората, които са упражнявали контрола, по-конкретно Комисията по хазарта, са били подвластни. Там става въпрос за доста съществени корупционни зависимости “. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на НФСБ Валери Симеонов.

„ Бяха изнесени данни за корист с невнасяне на налози в размер към оня миг сред 210 и 260 млн. лева за интервала от началото на тези лотарийни игри. Виждате, че в последно време Агенция „ Държавна финансова ревизия “, както и данните от финансово министерство, приказват за 3-4 пъти по-голям размер на нанесени вреди на държавния бюджет. Това даде учредения да внеса този втория законопроект и самата обстановка оказа помощ доста ”, разяснява Валери Симеонов.

По думите му Законът за
хазарта е бил признат съвсем без диспути, тъй като е назрял моментът за него. Според него последното равнище на корупцията в тази сфера е Комисията по хазарта и няма смисъл да се търси по-нагоре.

„ Законът за
хазарта е един от дребното законопроекти в Народното събрание, който мина без нито едно изявление, което значи, че и ръководещите, и опозицията, всички са уверени, че е време за един подобен закон “, сподели още ръководителят на НФСБ.

Симеонов разяснява и възбраната за влизане в Съединените щати на арбитър Андон Миталов. Според него прокуратурата наложително би трябвало да изисква информация от Американското посолство на какво съображение е отправило укор за корупция. „ Нека да забележим каква е тази корупция, в която е взел участие ”, добави Валери Симеонов.  

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР