Не трябва да излизаме от вкъщи, посещението в парковете e

...
Не трябва да излизаме от вкъщи, посещението в парковете e
Коментари Харесай

Минималната физическа активност, от която се нуждаем

Не би трябвало да излизаме от у дома, визитата в парковете e неразрешено, не можем да отидем и на фитнес. Всички тези обстоятелства можем да използваме като оправдания, с цел да забравим напълно за физическата интензивност по време на самоизолация . Но това е една от най-големите неточности, които можем да създадем.

Световната здравна организация излезе с рекомендации за най-малък предел на физическата интензивност , който наложително би трябвало да поддържаме, с цел да бъдем здрави. В нея не е наложително да влиза практикуването на спорт - може да е и правене на избран брой крачки, почистване вкъщи и носене на тежките пазарски торби.

Дори късите почивки от лежане и седене, по четири-пет минути разходка в стаята или разпъване , усъвършенстват кръвообращението и мускулната интензивност, понижават психологичното напрежение и болките в тялото. Затова физическата интензивност би трябвало да е неизменима част от нашите ежедневни привички, до момента в който сме вкъщи.
 Снимка 476808

Според рекомендациите на СЗО се нуждаем от най-малко 150 минути умерена или 75 минути интензивна физическа интензивност седмично . Възрастните би трябвало да вършат извършения за възстановяване на салдото най-малко три пъти седмично.

Децата до петгодишна възраст се нуждаят от най-малко 180 минути дневно интензивно придвижване. Децата и юношите сред 5 и 17 години би трябвало да имат най-малко час дневно умерена до интензивна физическа интензивност с акцент върху подсилване на костите и мускулите.
 Самоизолацията, сънищата и по какъв начин им въздейства стоенето вкъщи
Как изолацията въздейства на сънищата ни

Промяната не е единствено през деня

Разбира се, всякакво придвижване е по-добре от никакво придвижване . Ако ни е мъчно, започваме с малцина и дълготрайност извършения, и последователно усилваме. Препоръчително е да планираме физическата си интензивност за седмицата, като можем да използваме онлайн подготвителни режими. А в случай че си имаме и приятел в тренировките, триумфът ни е обезпечен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР