Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат непрозрачни,

...
Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат непрозрачни,
Коментари Харесай

Изборите ще бъдат честни и прозрачни, увери министърът на електронното управление

Не би трябвало да има терзания, че изборите ще бъдат непрозрачни, несигурни и нечестни.

Това съобщи служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров пред БНР, откакто в сряда зам.-министърът Благовест Кирилов бе освободен от поста си в МЕУ по лично предпочитание, а от Българска социалистическа партия обявиха, че съгласно изказвания на Кирилов членове на Ръководството на " Информационно обслужване " са били незначени непозволено. От партията съзряха в тази ситуация сериозна опасност за естественото осъществяване на идните избори и оповестиха, че ще сезират основния прокурор Иван Гешев за възможна готвена замяна на вота.

" Не виждам и капка подозрение, което да прозира във връзка с несигурността или непрозрачността на дейностите ни ", разяснява Тодоров.

По думите му състезанието за избор на номинации за самостоятелни членове на Съвета на шефовете на " Информационно обслужване " е извършен по условията в Закона за обществените предприятия от самостоятелен орган, който е предложил пет номинации и след разбор на концепциите на претендентите е преценено кой от тях се е справил най-добре.

Георги Тодоров също увери, че администрацията ще се оправи с видеонаблюдението на изборите.

Секциите в страната са близо 12 000, над 40% от тях се намират отвън образователни заведения. Проведени са експертни срещи с снабдители на интернет и телекомите, изясни той, като добави, че има и места без интернет покритие.

" Едно техническо устройство ще може да обезпечи и тон, и картина във връзка с дейностите и вярното броене и отчитане на всеки подаден избор ", уточни още Тодоров.

" Ще ни стигне времето. Ще осъществим закона, тъй че след привършване на изборния ден ще могат жителите и всеки заинтригуван от този развой да следят работата на съответната СИК ", увери той.

Министърът на електронното ръководство сподели още, че " няма да има безсънни нощи за всички тези членове на секционни изборни комисии ".

Той сподели също, че се подхващат и превантивни ограничения против хакерски офанзиви. " Така че всичко да мине допустимо най-безшумно, да няма наранени уеб сайтове или злоумишлени дейности ", добави Георги Тодоров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР