Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като

...
Не трябва да има политици с почти пожизнена охрана като
Коментари Харесай

Ген. Владимиров: Не бива да има политици с пожизнена охрана като Доган

Не би трябвало да има политици с съвсем пожизнена защита като Ахмед Доган. Това съобщи в изявление за Дарик някогашният началник на Националната работа за защита ген. Димитър Владимиров.

" Изтичат средства за хора, които не би трябвало да се охраняват . Пламен Георгиев на КПКОНПИ, който самичък си сподели, че има закани, по същата логичност съдии и прокурор, които осъждат хора, също би трябвало да бъдат охранявани. Не е нужно човек да се подмазва на тези, които подхващат ограниченията за сигурност, а би трябвало да пази позициите в името на закона. При мен също е имало такива опити да се охраняват хора. Ние ги охраняваме месец, месец и половина, Министерство на вътрешните работи не удостоверява, че има развиване на сигнала и надлежно се смъква защитата. Да им сложат 2-3 месеца защита, в случай че толкоз е нужно, само че не по този начин да се поставя защита за всеки, който " кихне ". Затова е тази комисия - да проучва и преценя. " - акцентира ген. Владимиров.
 НСО охраняват Доган от 2009 година
НСО охраняват Доган от 2009 година

Разкритието е на Валери Симеонов

" Всеки в тази страна може да каже , че е заплашен. Трябва да се знае, че това е скъпо струващо средство. Тогава да обединят напъните си Министерство на вътрешните работи и ДАНС, да обясняват случая и когато няма удостоверение и развиване на сигнала, самият политик към този момент може да си назначи, в случай че се опасява партийна защита и да не е държавна. Иначе всичко е на гърба на данъкоплатеца . " - заключи той.

Ген. Владимиров разяснява, че във ведомствата, в които няма потребност от най-голям клас коли, НСО би трябвало да употребява коли " междинен клас ", с цел да не свързват хората службата единствено с лъскавите возила и да не я упрекват службата, че се трансформира в " скъпоструваща таксиметрова компания ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР