Не трябва да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва

...
Не трябва да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Как да влязат разследващите в Президентството? През комина ли? Радев търси само провокации

Не би трябвало да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва да изчакаме и да забележим какви тъкмо обвинявания ще бъдат повдигнати и по какъв начин ще бъдат аргументирани те. Според мен е неприемливо, в случай че има държавна измяна, да чакаме да свърши мандата на някой си и тогава да се работи.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 във връзка днешната акция на прокуратурата в Президентството, при която бяха арестувани двама съветници на Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на. "Знаете, че аз не съм огромен почитател на Бойко Борисов, само че той се държи обикновено и умерено по отношение на непрестанните провокации на президента.

Узунов е арестуван в 9-то РПУ, а Милушев е в 3-то. Акцията в президентството завърши

Радев пада на доста ниско равнище и единствено наскърбява ръководещите. Предполагам, че рано или късно ще бъдем осведомени за "внезапното " навлизане в президентството. Такива акции се вършат, когато има опасения от скриване и изтриване на документи. Как да влязат прокурорите? През комина на президенството ли? ", попита Симеонов.

Той разяснява и тематиката за НСО и случката в Росенец пред сараите на Доган. "Христо Иванов е някогашен правосъден министър и доста добре знае у кого са пълномощията на НСО - те са в ръцете на президента. Нашата безапелационна позиция постоянно е била, че НСО не би трябвало да съществува. Акцията на Иванов е продължение на битката на НФСБ против анклава на Ахмед Доган, която ние водим към този момент 6 години. През 2014 година ние започнахме да подаваме сигнали за противозаконен градеж до РДНСК и ДНСК. Там има доста работа и за прокуратурата. Ние се опитахме да влезем там още през 2015 година и в този момент Иванов повтаря нашата акция. През 2015 година бариерата бе отстранена след нашите сигнали, само че в този момент отново се е появила. Пак ще повторя, че нашата позиция с Вътрешна македонска революционна организация е изрично срещу съществуването на НСО ", разгласи Симеонов.

Христо Иванов описа за абсурда с гардовете пред сарая на Доган

"Аз още 2018 година съм потърсил сметка за какво Доган се охранява от НСО. Тогава президент отново беше Радев и можеше да вземем отношение, само че не го направи. Комисията, която се господства от НСО, взима решение кой да се охранява. Тази работа не може да продължи да съществува в този си тип. Днес на съдружния съвет взехме решения единствено шефът на НСО да взима еднолично решения за охраняваните лица ", разкри Валери Симеонов  Валери Симеонов Валери Симеонов е заместител министър-председател по икономическата и демографската политика до 16.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР