Не трябва да има булдозер в Рила, максимална санкция ще

...
Не трябва да има булдозер в Рила, максимална санкция ще
Коментари Харесай

Емил Димитров: Проектът за алеи при Рилски езера не се нуждае от ОВОС

Не би трябвало да има булдозер в Рила, оптималната глоба ще бъде наложена на компанията, позволила качването на тежка строителна техника в Националния парк „ Рила “, увери министърът на околната среда и водите Емил Димитров.
Еколози: Проектът за Седемте рилски езера се крие и няма Оценка на въздействието върху околната среда Министерство на околната среда и водите желае да угажда на избрани компании да печелят пари, съобщи Борислав Сандов от "Зелено придвижване "
„ Ще има и съществени последици, и съществени санкции. Самият факт дали да има алеи – в целия свят има алеи, вместо да има 100 пътеки и всеки да си върви, където желае и ти да се чудиш по какъв начин да го вкараш в една, правиш една съществена пътека, слагаш табели и всеки, който наруши, заплаща санкция “, съобщи екоминистърът пред публицисти в Народното събрание.

Димитров посочи, че към този момент всички действия по създаване на екоалеите са спрени. Очаква се в понеделник да бъде осъществена инспекция на целия план от Оперативна програма " Околна среда ".
Възможни са солени санкции за компанията, която качи екскаватор до езерото „ Бъбрека “ Екоминистърът през днешния ден се качи пешком до Рилските езера, с цел да инспектира плана за пътеки в региона
Министърът съобщи, че ще изготви отчет до премиера Бойко Борисов и дружно с него ще вземат решение какво ще се случи с плана. Според Димитров защото там няма строителство, на процедура не е нужна Оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС). Той акцентира, че в случай че това бъде направено, ще бъдат изгубени парите за плана, защото самата оценка изисква време.

Междувременно и Върховната административна прокуратура изиска екоминистерството да извърши незабавна инспекция в Национален парк „ Рила “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР