Не толкова отдавна в интернет се появи и разпространи съобщение:

...
Не толкова отдавна в интернет се появи и разпространи съобщение:
Коментари Харесай

Защо си струва да си член на клуба Европейски съюз

Не толкоз от дълго време в интернет се появи и популяризира известие: " Представете си, че можете да станете член на клуб, в който против 300 евро годишна такса получавате: мир, стопански разцвет, обезпечени човешки права, свободно пътешестване и работа на всички места в границите на клуба, свободно придвижване на артикули, прислужници и капитали, поддръжка за изоставащите райони Имаме страхотна вест за вас - Клубът съществува и се назовава Европейски съюз ".

Трудно може да се опише по-добре и по-лаконично смисълът на Европейски Съюз. Защо тогава е този всеобщ евроскептицизъм за бъдещето на съюза?

Дали тъй като мнозина не са добре осведомени с преимуществата на клуба, до момента в който други са склонни да ги одобряват за даденост или просто не помнят за тях?

Ако при основаването на Европейски Съюз основната дума е била " мир ", то през днешния ден думата е " взаимност ". Сърцето на тази взаимност е политиката на Европейски Съюз за доближаване (наричана още Кохезионна или Регионална политика). Тя е ориентирана към поддръжка на икономическото, общественото и териториалното доближаване посредством понижаване на разликата в развиването на районите и страните членки.

Повече от 90% от бюджета на Европейски Съюз финансира действителни действия на локално равнище. В основата на това финансиране са Кохезионната и Общата селскостопанска политика на Европейски Съюз, които дружно образуват повече от 70% от бюджета на Европейски Съюз и посредством разнообразни фондове подкрепят заетостта, приходите, вложенията, развиването на инфраструктурата, опазването на околната среда.

С изданието " 10 сполучливи районни планове, финансирани от Европейски Съюз ", " Икономедиа " прави опит с съответни образци от българските райони да покаже по какъв начин с поддръжката и на разнообразни европейски фондове е допустимо триумфите да се случват тук и в този момент. Вярваме, че тестванията в него ще оказват помощ да не забравяме за какво си коства да сме членове на клуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР