Не толкова отдавна писахме за това, кое най-много ценят европейските

...
Не толкова отдавна писахме за това, кое най-много ценят европейските
Коментари Харесай

Какво гледа българинът при покупка на употребявана кола - мнение директно от продавачите

Не толкоз от дълго време писахме за това, кое най-вече ценят европейските автомобилисти в купуваните от тях коли. Бяхме сюрпризирани, че те съвсем не се интересуват от екология на моторите и сигурността. Честно казано, чакахме от жителите на " напреднала Европа " цялостен отвод от " мръсни " коли, само че уви и европейците мислят почти като нас.

Но с цел да сме по-категорични в това мнение взехме решение да съпоставим тяхното мнение с мнението на българските продавачи на коли и да разберем дали в действителност се разграничават едно от друго. Ако 1 200 души са взели участие в европейското изследване, то, благодарение на най-големия уебсайт за коли у нас , ние взехме мнението на единствено 120 души, само че на такива, които се занимават с продажбата на коли професионално.

Оказва се, че както за жителите на Западна Европа, по този начин и за българите, главното, което се гледа в една кола е качеството и надеждността. Но за европейците годината ннивото на съоръжение има доста по-висока стойност (53% против едвам 12% у нас). Колкото и необичайно да звучи, наличното обслужване и поправки в формален сервиз на марката са значими единствено за 4.3% от автомобилистите в България, до момента в който 51% от западноевропейците не могат да си показват да имат автомобил без евтина поддръжка при дилъра.

Но у нас се обръща по-специално внимание на съотношението цена/качество (трето място против четвърто във Европа). И различен чудноват индикатор - сигурността в България е класирана на шесто място, а в Западна Европа - на предпоследно. Екологичността не вълнува както западноевропейците, по този начин и българите. Що се отнася до фактора " мнение на другите " обаче, у нас той е на едно от първите места, до момента в който на Запад, на този фактор се обръща минимум внимание.

В последна сметка се оказва, че не сме доста по-различни от западноевропейците, само че в България, наподобява, това какво ще кажат другите за колата е от първостепенно значение. Освен това българите са привикнали да разчитат на себе си и на така наречен " гаражни майстори " и оценяваме съществуването на първокласен и наличен формален сервиз и ремонт много по-ниско от надеждността и комфорта на закупен автомобил.
`Какво

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР