Не толкова отдавна, когато анализирах нахлуването в Украйна на руските

...
Не толкова отдавна, когато анализирах нахлуването в Украйна на руските
Коментари Харесай

Изюмският позор на руските окупационни войски

Не толкоз от дълго време, когато проучих нахлуването в Украйна на съветските нашественици, стигнах до извода, че този спор изцяло сподели какъв брой безсмислени и безполезни са прехвалените съветски десантни войски.

В края на краищата Русия, страната, в която има една от най-големите концентрации на въздушно-десантни войски (ВДВ), считани за елита на армията, не можеше да употребява тези елементи по предопределение! От 24 февруари насам съветските нашественици са направили повече от 30 въздушни десанта и единствено 1 е сполучлив - в Гостомел, въпреки и с доста съществени загуби. Въздушнодесантните сили се оказаха изцяло и напълно безсмислени в първичното си предопределение и след това бяха употребявани като елементарни сухопътни формирования, изгубили своята специфичност.

Но това е нищо, най-малко ВДВ съумяха да извършат 1 кацане, а Корпусът на морската пехота пък въобще нямаше нито един. Руските морски пехотинци се оказаха безполезни като цяло, макар наличието в Черно море на огромна група огромни десантни кораби, които в първите дни на войната можеха да обезпечат амфибийно кацане до 4 хиляди души. Но тази въведения не е за Изюм, а за следното.

Факт е, че от пролетта в региона на Изюм от съветските нашественици се образува доста рискова ударна група, която трябваше да се употребява за нахлуване и окупация на Славянск и Краматорск. Всъщност още при започване на лятото в региона на Изюм беше образувана най-голямата бронетанкова формация на едно място освен за цялото време на войната в Украйна, само че и въобще в историята на актуалните войни и спорове. Офанзивата се очакваше няколко месеца, само че по този начин и не стартира. Имитация, лимитирани, а не широкомащабни щурмови дейности и... нищо световно, поради силите и средствата, които окупаторите бяха концентрирали в региона.

Така че поражда въпросът за какво са ви нужни всички тези бронирани елементи на 1-ва танкова войска, 4-та танкова дивизия, 2-ра механизирана дивизия и други, в случай че те просто чакаха през цялото това време? В първите седмици на съветската инвазия в Украйна видяхме позора на съветския десант, а след шест месеца видяхме, че съветските бронирани юмруци могат да бъдат опозорени не по-малко, в случай че не и повече. Исторически, още от времето на Съюз на съветските социалистически републики, Русия се концентрира върху двата стълба на своята войска - десанта и танковете. И в последна сметка какво? А в последна сметка тези формирования се оказват безспорни импотенти в изискванията на актуалните войни.

И Изюм го сподели по допустимо най-колоритния метод.

Автор: Александър Коваленко , превод: " Бесарабски фронт "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР