"Не толерирам болните амбиции на родителите и ще помагам на

...
"Не толерирам болните амбиции на родителите и ще помагам на
Коментари Харесай

Благо Джизъса: Уча децата си да вярват в Бог - slava.bg

"Не търпя болните упоритости на родителите и ще оказвам помощ на гении в неравностойно състояние ", съобщи пред "Телеграф " футболистът.

-Благой, преди седмица обявихте, че отваряте детска школа за футболисти, по какъв начин се роди тази концепция?

-Аз от дълго време имах тази концепция и с моите сътрудници работихме по реализацията й. Естествено благодарим за помощта на Winbet Arena. Едно огромно благодаря желая да кажа и на проф. Борислав Борисов.- ректорът на ВСУ „ Любен Каравелов “, който ми оказва доста огромна помощ, непрекъснато е на линия. Без значение какво желая от него, той ни оказва помощ и е на наша страна.

Пандемията малко ни позабави, само че не ни отхвърли. Напротив. Действаме все по-упорито и дай Боже до 1-ви август, когато ще бъде формалното разкриване на школата, да съберем колкото се може повече дечица.

-Разбрахме, че ще помогнете и на деца, които са в неравностойно състояние?

-Аз постоянно съм гледал да оказвам помощ на хора в неравностойно състояние, нашата школа ще оказва помощ на такива момченца, тъй като в България има много гении, само че има много дечица, които нямат опция, а са с доста положителни качества и огромен гений.

Ще чакаме писма с истории на такива деца на: [email protected]

До 1 август ще определим две дечица, а по-късно ще има и други, на които ще бъде подадена ръка, те ще бъдат напълно на наши разходи. Ще има опция и да се вземат стаи, в които да спят дечицата, което е един огромен плюс за тези, които не са от София.

- Кои са нещата, на които най-вече ще държите в школата си?

- Ще държим доста на контакта, само че родители с заболели упоритости, които да крещят, да викат по децата, това няма да го толерираме, това ще го кажем и на 1 август, когато ще съберем безусловно всички деца, че това не го желаеме.

- Кое най-вече липсва на подрастващото потомство в този момент и за какво не може да има такива сполучливи футболисти, както едно вр еме?

-Те са доста нещата, които липсват сега. Със сигурност в България има гении и ще има постоянно, тъй като сме футболна страна, въпреки и дребна. Много огромно и доста неприятно въздействие оказват родителите. И по-точно, отново споделям, болните упоритости на родителите.

На всяка цена детето им да стане съумял и прочут футболист, без значение дали самото дете желае това или не. Напротив, оставете го на мира, на мира. Има треньори, които да му оказват помощ да се развие. Родителите би трябвало да бъдат до децата си и да им оказват помощ с каквото могат, само че никога да не ги пресират. Освен това към този момент има условия, положителни бази, терени.

По наше време не беше по този начин и все пак излязоха много кадърни футболисти. Има дефицит и на много положителни треньори, които не са квалифицирани и още повече объркват едно дете, само че тук към този момент всичко е в ръцете на ръководителите на школите и това те да сортират най-хубавото.

- Смятате ли, че едно дете, което няма гений, може да стане добър футболист единствено с тренировки?

-В момента футболът е толкоз бърз и динамичен, залага се доста на физика. Талантът е 1 %, 99 % е труд, упорити тренировки. Без труд и без неизменност, без разпределяне във всяка една подготовка и във всеки един мач, даже да си най-хубавият футболист няма по какъв начин да ти се получат нещата и няма да останеш добър футболист.

Напротив. Въпреки че имаш гений, първоначално ще си с две, три съсловия над другите и спреш ли да се развиваш, вземеш ли се насериозно, всичко завършва. Имаме много футболисти, които към този момент никой не знае къде са, а несъмнено имаха гений.

- Вие кое качество най-вече смятате, че ви оказа помощ през годините да сте сполучлив футболист?
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР