Не търсим повод да оспорваме изборния резултат. Нашата цел е

...
Не търсим повод да оспорваме изборния резултат. Нашата цел е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не търсим повод да оспорваме изборния резултат

" Не търсим мотив да оспорваме изборния резултат. Нашата цел е да проведем законни избори и цялото общество да има доверие в техния резултат, какъвто и да е той. Прозрачността на отчитането на гласовете е основен детайл в това ", съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред Нова телевизия.

" Твърдим, че моментът на отчитането на бюлетините е миг, в който няма никакви спънки този развой да се излъчва директно . Нашата платформа дава софтуерната опция тези стриймове да бъдат събрани на едно място, тъй че в действителност да се реализира бистрота. Ще апелираме решението на ЦИК, което препятства тази опция ", сподели още той.

" Въпросът не е какъв брой гласове ще дойдат за нас от чужбина . Правим старания да осъществим един огромен народен приоритет. Навсякъде, където има и един български жител, е България. Това изисква българската страна да поставя доста съществени старания да ангажира в изборния развой всеки един жител, който желае да може да гласоподава. Борим се за опцията всеки български жител да може да гласоподава за който желае ", разяснява още съпредседателят на " Демократична България ".

И добави: " Искаме да влагаме в избирателен развой, който може да рестартира българската народна власт и всички ние да имаме доверие в него ".

Според Иванов на тези избори процесът на отчитане е комплициран .

" Причината е в машините и методът, по който бяха интегрирани в изборния развой. Беше определен най-сложният от всички да бъдат регистрирани гласовете, дадени посредством тях ", разяснява той.

Запитан дали е допустима коалиция със Слави Трифонов и Мая Манолова , той отговори: " Зависи от това дали с тях можем да намерим препокриване на целите ни и точно по тази причина водим обществен диалог, тъй като е значимо това да се види от гласоподавателите ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР