„Не търсете връзка между изявлението на Ахмед Доган и сигналът

...
„Не търсете връзка между изявлението на Ахмед Доган и сигналът
Коментари Харесай

Десислава Атанасова сметна колко пари са дадени за АЕЦ"Белене", "Цанков камък" и КТБ

„ Не търсете връзка сред изказването на Ахмед Доган и сигналът на ГЕРБ до Прокуратурата. Още в петък предходната седмица декларирахме, че ще внесем сигнал и то за да се обясни дали този план е доходоносен и дали този план не рецидив на източване на бюджет “, съобщи в студиото на утринния блок на Нова телевизия Десислава Атанасова от ГЕРБ.

„ Ако се върна обратно, когато Българска социалистическа партия е управлявала, би трябвало да споменем АЕЦ „ Белене “, „ Цанков камък “ и КТБ “, безапелационна е тя. Относно настоящия подаден сигнал, Атанасова изясни: „ Формалният мотив е проблем в техническото осъществяване на „ Цанков камък “, откакто 7 години този план основава на НЕК проблем във връзка с пробива в чашката на язовира “.

По думите й, името на Ахмед Доган не участва в сигнала на ГЕРБ. Единствено Прокуратурата може да разпореди експертиза и да се произнесе, изясни депутатката. Относно това за какво преди 7 години не е имало позиция от страна на Борис Велчев и Прокуратурата, Атанасова съобщи, че е редно за това да се пита самата институция, а не ГЕРБ. „ Сега има нови условия “, добави още тя. „ По-важното е нещо друго. Такива огромни планове костват милиарди. Парите за „ Белене “ и за КТБ са равни на парите нужни за пенсии за всички пенсионери за една година.

Парите за „ Цанков камък “ са повече от средствата, с които може да се индексират пенсиите, което желаеха от Българска социалистическа партия. Това са обстоятелства, не идват избори “, съобщи Атанасова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР