Не търсете конфликт, търсете точно обратното - нашето официализиране започна

...
Не търсете конфликт, търсете точно обратното - нашето официализиране започна
Коментари Харесай

Обяснение на експерт: Защо Медицинският съвет прекрати дейността си?

Не търсете спор, търсете тъкмо противоположното - нашето официализиране стартира да става като контрапункт при обединяването на мнението. Това съобщи в ефира на утринния блок на bTV пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е част от Медицинския експертен съвет към Министерския съвет.
Припомняме, че Съветът приключи публично своята активност, само че неговите членове оповестиха, че ще продължат да оказват помощ с експертизите си на обществото. Преди два дни в ефира на " Дарик радио " проф. Коста Костов съобщи, че експертната институция стопира работа. „ Считам, че ние официално сме изпълнили нашата задача, изпълнили сме заповедта на министър-председателя. От през днешния ден аз не преставам да работя напълно за лекарите. Ако някой в тази страна реши, че има потребност от експертен съвет, ние ще обсъдим опцията да го дадем “, съобщи проф. Костов, като посочи, че не желае и няма да се занимава с политика. Той бе безапелационен, че този орган е бил основан само с цел да напише справочник под формата на отчет в помощ на лекарите и е приел тази задача безплатно. „ Работим безплатно и безкористно, няма да приемем нито един лев отникъде “, акцентира проф. Костов.
Ние взехме решение да се саморазпуснем, не търсете конспирация, акцентира още в ефира на " Тази заран " доктор Симидчиев. Ние не престанахме да работим и нощес имахме връзка, експертизата ни е там. Подготвеният от нас документ е пуснат в групите на лекарите, разяснява специалистът. Той изрази вяра, че всеки понеделник ще се дава по едно обновяване на експертния документ, направен от Съвета, с цел да се синтезират другите области на здравната просвета. 
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР