Не. Така Цветомир Найденов отговори на въпрос дали е знаел

...
Не. Така Цветомир Найденов отговори на въпрос дали е знаел
Коментари Харесай

Цветомир Найденов с интересно обяснение защо години наред е работил с Божков без да ходи в прокуратурата

Не. Така Цветомир Найденов отговори на въпрос дали е знаел за другарство, помощ и контакт от страна на финансовия министър Владислав Горанов с Васил Божков, както Божков съобщи в края на предходната седмица.
" Той по принцип Васил вярна дума не споделя, може да лъже и в този момент ", бяха точните думи на Найденов пред Нова телевизия, който добави, че не го интересувало и Божков не му казвал. Попитан дали всичко казано от Васил Божков на 8 май е неистина, притежателят на Efbet уточни, че било неистина, че Горанов знаел за налозите от хазартния бизнес на Божков и имал нещо общо със законодателството по тази материя. По думите на Найденов, това не било работа на финансовия министър да го знае – било работа единствено на Държавната комисия по хазарта. А, отговорът беше, че станало по този начин поради опасността за ликвидиране и че " никой не може да допусна такава безочливост ".
Когато ни заплаши с ликвидиране, взехме решение да споделяме истината и от юни до декември 2019 година да събираме доказателства и да ги извадим пред обществото. Васил Божков по принцип върви с 2 телефона, единият му е записвачка – той записва диалозите с всеки, продължи Найденов..
На въпрос дали се е чувствал притиснат да прави бизнес с Васил Божков години наред и не е ли знаел с кого си партнира – той и неговото семейство, Цветомир Найденов отвърна, че Божков го " изрекетирал " през 2016 година. Откога тъкмо имат Найденови съдружничество с Божков – припомнете си ТУК!. Сега обаче ножът бил опрян до кокала, тъй като Божков заплашил с ликвидиране. " За него да поръча човек е все едно с вас да си поръчаме пица за у дома ", сподели Найденов, който посочи, че събрал доказателства и ги дал на прокуратурата. И почна с имена на поръчани – Манол Велев, Йордан Динев, футболни съдии – Христо Ристосков да вземем за пример, като добави името на Слави Ангелов, с конкретизиране, че не счита, че Божков направил поръчката, само че отговарял на описанието на поръчителя, обещано от основния прокурор.
" Да прати малко фурми. Нищо не очаквам от него, разделили сме си бизнеса, който сме имали дружно. Върнали сме си лицензите за 9 игрални зали, тъй като не желаеме да имаме нищо общо с престъпен нарушител ", съобщи Найденов. По думите му, допирната точка в бизнеса с Васил Божков е " Еврофутбол " и дребна част от игралните зали.
" Неговият бизнес е рекет и търговия с въздействие ", настоя Найденов. И не се съгласи, че някой е позволил Божков да се издигне толкоз, а че Божков се възползвал от " слабостите на системата ".
ЛиЛана му беше държанка на Божков от 10 години несъмнено, имаше си специфичен ден за посещаване в " Нове Холдинг ", имаше една " открадната " BMW X6, продължи Найденов. " Всички умират от боязън от Черепа – и преди, и в този момент ", настоя притежателят на Efbet.
Законът за
хазарта
Познавам се с Васил Божков от 2006 година Това съобщи в ефира на bTV някогашният заместник-министър на финансите и някогашен народен представител Георги Кадиев.
По думите му, е обикновено, когато крупни данъкоплатци се срещат с политици, както се е случило с визитата на Божков в неговия кабинет през 2006 година Кадиев изясни, че тогава Божков е изискал да се върне по-ниската ставка на
хазарта. Георги Кадиев сподели в предаването " Тази заран ", че тогава е нямало по какъв начин ставката да се смъкна и е направил предложение към Божков да отиде и да беседва с Министерския съвет. Кадиев посочи, че шест месеца се е чакало какво решение ще вземе държавното управление по тематиката.
По думите на някогашния заместник-финансов министър, напън по това време против него не е имало. Той обаче си е подал оставката по-късно, тъй като не е получил поддръжката на страната във връзка с предлагането му. 
" При мен за пари въпрос не е ставало в никакъв случай. Това е първата ми и последна среща с Васил Божков ", разясни Кадиев и акцентира, че в никакъв случай не е лобирал за ползите на Васил Божков и по тази причина си е подал оставката.
Винаги съм смятал, че
хазартът е активност, която страната би трябвало да полза повече от елементарния бизнес, акцентира Кадиев. Той е уверен, че за предлагането на ГЕРБ за облагането на хазарта сега са отговорни представители на ръководещите. Георги Кадиев смята, че Законът за хазарта е двузначен. Според Кадиев, изгубените 700 млн. лева в бюджета са резултат от политически чадър. Кадиев върна времето обратно и напомни, че когато е бил заместник-финансов министър, финансовият министър Пламен Орешарски е желал Васил Божков да заплаща по-малко. Аз желаех Божков да заплаща повече и си сложих главата в торбата, сподели още Георги Кадиев.
Още: " Васил Божков изкара стенограми против Бойко Борисов за Закона за
хазарта "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР