Не стои на дневен ред или строг такъв по подобие

...
Не стои на дневен ред или строг такъв по подобие
Коментари Харесай

Кацаров чака мнението и на юристи за новите мерки

Не стои на дневен ред или непоколебим подобен по сходство на този при започване на пандемията. Това увери министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров. В петък той участва на церемонията по предаването на 18 чисто нови коли за спешна помощ на 11 центъра за незабавна помощ в страната, закупени с евросредства.

Няма по какъв начин и да се вкара наложителна имунизация в браншове като опазване на здравето и обществени грижи да вземем за пример.

" Няма да вървим към наложителна имунизация. Ако такава би трябвало да има, то следва да се трансформират и самите закони. Никъде по света не се ползва такава, няма да се ползва и тук ", увери Кацаров.

" Търсим допустимо най-хубавото решение, тъй че хем да понижим натиска върху лечебните заведения, хем да засегнем допустимо минимум работата на хората и стопанската активност на редица компании. Ситуацията е извънредно сложна " , добави той.
 Николай Витанов не чака локдаун в страната
Николай Витанов не чака локдаун в страната

Разпространението на болестта в страната е преобладаващо дифузно

Кацаров не се ангажира с мнение по отношение на Имало отзиви от адвокати, че някои аспекти от тях били незаконосъобразни, по тази причина министърът чака мнение и от правните специалисти на ведомството.

В понеделник на изключително съвещание в здравното ведомство ще бъдат разисквани бъдещите ограничения за битка с Коронавирус пандемията. По-рано основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев предложи две нови ограничения:

" 1. Достъпът до редица действия и обекти с публично предопределение да се реализира посредством показване на документ за имунизиране, за преболедуване, или за проучване с бърз антигенен тест или с PCR , каквато е практиката в редица страни на Европейски Съюз. Предлага се това условие да се отнася до допускането в просветителни, обучителни, публични, обществени, културни, развлекателни, спортни обекти и действия.

2. Алтернативно, в случай че не се схване въвеждането на зелен документ, д а се дефинират спомагателни ограничавания в потенциала и преустановяване на избрани действия, в детайли посочени в отчета на ГДЗИ ", оповести предложенията на Кунчев по-рано през днешния ден пресцентъра на здравното ведомство.
 Ангел Кунчев предлага: или зелен документ, или работа с потенциал до 30%
Ангел Кунчев предлага: или зелен документ, или работа с потенциал до 30%

Маските в учебно заведение да станат наложителни над 5 клас

Накратко, в случай че се одобри първото предложение, то това значи, че с цел да посетим заведение, спектакъл или спортно събитие да вземем за пример, би трябвало да сме имунизирани или да имаме зелен документ, че сме се тествали за ковид.

А желанията на здравното министерство са следните - да бъдат закупени 1 милион антигенни проби, които жителите да могат да си вършат гратис, с цел да посещават въпросните обществени места. Предложението за това ще бъде импортирано от Кацаров на срещата в понеделник. То идва след диалози с бизнеса, най-много с ресторантьорските организации.

Тези проби ще могат да се вършат обаче само и единствено в сертифицираните лаборатории, посочи Кацаров. Те ще са безвъзмездни, само че операцията по осъществяването им от медицински лица ще се заплаща . Зеленият документ след негативен антигенен тест ще важи в период от 48 часа, отговори на въпрос на News.bg здравният министър.
 Ситуацията с ковид: Няма безпорядък и суматоха, единствено районни проблеми
Ситуацията с ковид: Няма безпорядък и суматоха, единствено районни проблеми

Анализира се тук-там нарасналата смъртност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР