Не стихват протестите и безредиците в Съединените щати. За шеста

...
Не стихват протестите и безредиците в Съединените щати. За шеста
Коментари Харесай

Протестите в САЩ ескалират

Не стихват митингите и безредиците в Съединените щати. За шеста поредна вечер хиляди излязоха по улиците на огромни и дребни градове, с цел да изразят гнева си. Вечерен час е въведен в над 40 града. До протестите се стигна след гибелта на негър американец при полицейски арест в Минеаполис, съобщи

Наложените от управляващите вечерни часове в десетки градове на Съединените щати не попречиха на хиляди да стачкуват за поредна вечер след гибелта на Джордж Флойд в Минеаполис. Няколко стотин души се събраха пред Белия дом във Вашингтон. Демонстранти започнаха да хвърлят бутилки с вода против силите на реда, а те дадоха отговор със сълзотворен газ.

Подпалени бяха паркирани наоколо коли . Ожесточени конфликти сред стачкуващи и силите на реда избухнаха и в други елементи на американската столица. „ Подкрепяме тези, които са били съборени, тези, които не могат да се изправят повече, тъй като към този момент нямат глас ”, показа протестираща в Калифорния.

„ Ние заслужаваме правдивост. И то освен поради това, което се случи с Джордж Флойд в Минеаполис, само че и за всичко, което се случва с чернокожите мъже и дами в страната ни ”, разяснява Уилям Калоуей.
 
Камион цистерна се вряза в стачкуващи на междущатска автомагистрала в Минеаполис . За благополучие няма потърпевши при случая. Шофьорът на камиона е бил обичай от протестиращите и е настанен в болница, само че без заплаха за живота. Не липсваха и трогателни подиуми на съпричастност с протестиращите от страна на служители на реда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР