Не стига, че Радев ни шамари ежедневно, а вие ме

...
Не стига, че Радев ни шамари ежедневно, а вие ме
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Президентът ни шамари ежедневно

Не стига, че Радев ни плесници всекидневно, а вие ме питате дали имаме изгода от водене на война с него. Едни избори костват 50 милиона лв., които е по –добре да бъдат изхарчени за нещо друго, като да вземем за пример можем да ги дадем за Великденски бонуси.
Това съобщи министър председателят Бойко Борисов от Брюксел в изявление за предаването „ Панорама “.

На въпрос за какво България не получи цялостен Шенген макар, че ръководи Европейския съвет Борисов отговори, че Шенген не съществува във типа, в който е бил, тъй като сега има граничен надзор. През месец май идната година още веднъж ще се преглежда тематиката. „ Страх ги е, че можем да не се оправим с граничния надзор. “, сподели той. Борисов заяви, че е помоли Жан Клод Юнкер идващият път да даде информация за всяка една страна по какъв брой трафиканти е задържала и осъдила.

„ Не е правилно, че едрият бизнес ни е най-верният ни покровител. Във всички работодателски организации има и дребен и междинен бизнес. “, сподели министър председателят и обърна внимание съответно на строителния отрасъл. „ В санирането и общинските поправки са дребни и междинни компании. По никакъв метод не зависят от нас – има си публични поръчки, които се вършат от общините или от АПИ, от нас зависи да осигурим финансовия запас за тях “, сподели той.

„ Всички са удовлетворени, че 500 хиляди души могат да употребяват метро. Защо не е направено по-рано това метро? На всички им харесва пътя до Слънчев бряг. Магистрала „ Хемус “ е витално значима с цел да изравним севера и юга. “, посочи Борисов

Борисов изясни, че те са изсветлили стопанската система, обезпечили са бюджетния остатък, както и са свалили външния дълг на 20 %. „ При нас постоянно сме на остатък, тъй като контрабандата на цигари падна “, съобщи министър председателят и означи някои от акциите против производството на контрабандни цигари.

Премиерът разгласи, че е почнала инспекция по отношение на огромното разминаване на броя на решенията за ТЕЛК в другите области. „ Защо в Силистра има 30% хора с инвалидни пенсии, а в Бургас са 6% “, даде образец Борисов и разясни, че първо ще бъде тествано по какъв начин са давани тези ТЕЛК-ове и по-късно ще се реши нуждата от промени.

Във връзка с тематиката за преструктурирането на държавна болница „ Лозенец “ Борисов съобщи, че не желаят Министерски съвет да управлява лечебни заведения, има си министерство, което схваща и може да я управлява и да си извършва функционалностите. Премиерът сподели, че е приказвал и Валери Симонов в Брюксел за това, че не разисквано с тях предлагането за смяната на статута на болничното заведение.

„ Не стига, че Радев ни плесници всекидневно, а вие ме питате дали имаме изгода от водене на война с него “, отговори Борисов на въпрос за споровете с президента Румен Радев.

Борисов разяснява и газовия хъб „ Балкан “ и дали Европа ще утвърди този план. Според него това са тематики, които изискват политическа воля и консенсус, само че по тях не се приказва. Повече от две години е подготвян газовия хъб „ Балкан “. „ Готови сме да чуем всяко мнение и предложение “, съобщи министър председателят.

Борисов отхвърли опция за трети път да има предварителни избори. Аргументира се с това, че костват 50 милиона лв., които е по –добре да бъдат изхарчени за нещо друго, като да вземем за пример за Великденски
бонуси. Освен това министър председателят не вижда в Българска социалистическа партия опция на ръководството.

„ Истинският ми боязън е от мигрантската вълна, че другите няма да се оправят. Другото е спорът сред Русия и Украйна. Дано да освободят Русия елементарните моряци, като жест към родителите им. Страхът ме е от война и от тази борба, да не избие в Черно море и нагоре към Украйна. Ще бъдем доста наранени. Заради това желая да минат тези стратегически планове, тъй като там където има газопроводи война няма “, сподели в края на диалога министър председателят.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР