Не става въпрос за определени изменения в изборния кодекс, а

...
Не става въпрос за определени изменения в изборния кодекс, а
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не става въпрос за изменения в ИК, а за тестване на лоялността между ГЕРБ, БСП и ДПС

Не става въпрос за избрани промени в изборния кодекс, а за тестване на взаимната преданост и опцията за образуване на държавно управление сред ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи.

Това съобщи пред БНР съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

„ Тества се опцията на тримата сътрудници да работят дружно. Те деликатно следят публичната реакция, не просто във връзка с алтернативата за гласоподаване и с хартия, а към този фасон и композиция “.

Йордан Цонев съобщи, че от Движение за права и свободи са подготвени на поддръжка и без да вземат участие в изпълнителната власт, уточни Иванов.

„ Това е част от някакъв развой на договаряне “, съобщи той.

Когато се прави държавно управление, в което вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи, това сумира техните апетити за безконтролна власт, счита съпредседателят на Демократична България.

„ Те към този момент приказват за рестартиране на процеса по желание на политическа квота във Висшия правосъден съвет. Това ще стане в сделка с „ Възраждане “. Усещането за задръжки и публичен интерес, както и за нуждата от осъществяване на промени, ще бъдат сведени до най-малко “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР