Не става въпрос за харесване или не на кмета на

...
Не става въпрос за харесване или не на кмета на
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Оценката за председателството на Корнелия Нинова бе дадена на прекия избор

" Не става въпрос за харесване или не на кмета на Перник. Станислав Владимиров е повдигнат от Българска социалистическа партия и определен от гласоподавателите на Българска социалистическа партия. Става въпрос за поредност в политиката. Когато преди избори си споделил изрично, че няма да повишаваш налози, нито такса-смет, когато в управническата ти стратегия е записано развиване на културните институции - и единствено година по-късно, заявяваш други планове - да закриеш културните институции, няма по какъв начин Станислав Владимиров е кмет на Перник, само че той е повдигнат от Българска социалистическа партия и черпи от престижа на партията. Тези хора в Перник са го избрали поради неговите качества, само че и поради политическата партия, която го е издигнала ". Така разяснява в ефира на Българска национална телевизия зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски отношението на управлението на Българска социалистическа партия към дейностите на кмета на Перник Станислав Владимиров.
Свиленски подчертава, че Българска социалистическа партия е бранител от 30 години на културата, духовността, изкуството, до момента в който в този момент се виждат планове за промяна, касаеща закриването на такива институции. По думите му на никое място Българска социалистическа партия не е казвала, че ще покачва налози, каквито са желанията в Перник. Нито е казвала, че ще закрива духовни и културни институции, а в противен случай.
По мотив събитията към кмета на Перник, Свиленски уточни: " - и вътрешнопартийни, и такива отвън партията. Няма да посоча лист от ползи, само че нашите членове, симпатизанти, гласоподаватели би трябвало да се ориентират по отношение на сигналите, които се дават в разнообразни направления, по разнообразни мотиви. Оценката, която получи Корнелия Нинова за нейното председателство, беше директният избор. Подкрепата за водената политика от управлението и от ръководителя на партията се случи на 12 септември. Оттам нататък всички би трябвало да работим тази победа да се трансформира в победа и на идните парламентарни избори ", безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".
Свиленски напомни, че Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия изрично се е разграничило от дейностите на кмета на Перник по отношение на желанията му за повдигане на налози и съкращения в културния бранш: " След 3-4 дни стартира офанзива не против позицията на управлението, а против ръководителя на партията, против управлението ".
" От седмици се говореше, че. Че конгресът е нелегитимен, че конгресът е призован нелегитимно и че Корнелия Нинова е определена нелегитимно. И това беше повече от месец тематика, повдигната от същите тези приятели. Днес в Софийски градски съд - в едно съвещание - реши, че записва Корнелия Нинова като ръководител, управлението на партията, контролната комисия. Всяка една нечиста сделка ще опровергаваме с документи. Изборите наближават и би трябвало да си приказваме за тях ", отсече Свиленски.
" Тази година Българска социалистическа партия организира доста борби и доста завоюва. Първият ни избор на съмнение при започване на годината по тематика околна среда - знаете какво се случи в министерството - арестувани министър и зам.-министър, смяна на законодателство, смяна на наредби, казусът с боклуците, водата. Има действителни резултати от активността ни ", обърна внимание Свиленски.
Българска социалистическа партия се опълчва на това ръководство, което е нездравословно за страната, посочи Свиленски като акцентира, че левицата има над 220 оферти единствено за Бюджет 2021, над 500 оферти в другите закони през годината. От 900 въпроса на парламентарен надзор, 90 % са от депутати на Българска социалистическа партия, конкретизира депутатът и акцентира: „ Изпълняваме си ролята на опозицията сносно ".
Свиленски разяснява и тематиката за президента: „ Президентът приказва това, което приказват всички българи и извършва уговорките си от предизборната си стратегия. Ние също приказваме тези неща, бяхме на митингите, когато всички български жители бяха против това корумпирано ръководство и мафията във властта ".
На въпрос за поддръжка на Румен Радев за втори мандат от страна на Българска социалистическа партия, Свиленски акцентира, че президентът не е изявил предпочитание за кандидатиране, нито в този момент предстоят президентски избори, а парламентарни - по думите му всичко би трябвало да си върви по реда си, а не да се тича преди събитията. " В Българска социалистическа партия има съществени организации, градски, общински препоръки, конференции, структури, Националният съвет взема решение. Никъде не сме казвали, че ще подкрепим или няма да подкрепим някого. Няма спор сред Българска социалистическа партия и президентската институция ", сподели още той.
" Колкото по-рано толкоз по-добре. Българска социалистическа партия е подготвена за изборите ", разясни Свиленски в отговор на въпрос за датата на изборите. „ Изборите би трябвало да бъдат съобразени с епидемиологичната конюнктура “, безапелационен е депутатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР