Не става въпрос за бягство от затвора, а за отклоняване

...
Не става въпрос за бягство от затвора, а за отклоняване
Коментари Харесай

ПЪЛЕН СМЯХ! МВР издирва не избягал затворник, а отклонил се

Не става въпрос за бягство от пандиза, а за отклонение от външен обект, на който няма защита. Това изясни заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов на брифинг в Министерство на правораздаването.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че Министерство на вътрешните работи търси пандизчия, избягал в Ловеч от работен обект към 10.30 часа. Организирана е акция по издирването му. От левицата в Народното събрание настояха Министерство на вътрешните работи да намери наказания преди да му е пораснала брада.

Над 802 за пандизчиите, които работят на външни неохраняеми обекти, стана ясно още от думите на Проданов.

"Такива случаи не би трябвало да ни учудват и тормозят, тъй като те са изключителна необичайност ", успокои зам.-министърът.

Стана ясно, че се търси Борислав Ангелов Иванов, на 48 години. Присъдите му са за обири и блудства. Затворникът е получил присъда от 13 години отнемане от независимост през 2011 година, като до този миг е излежал 7 години от тях. Заради излежаните години е изместен в неохраняемо общежитие

Борислав Иванов е работил в млекопреработвателно предприятия "Сердика " в покрайнините на Ловеч дружно с други четирима души. Сигналът за "отклоняването му " е получен от чиновник на компанията.
Предприети са незабавни ограничения за неговото търсене, увери Проданов.

По думите на Проданов въпросът не опира върху надзорно-охранителната активност. По-скоро става дума за един кардинален, въпрос до каква степен обществото би било да промени съществени правила, заложен в Наказателния кодекс от 1968 година, където на труда се гледа като на главно средство за превъзпитание.

Проданов разясни, че опциите за работа вътре на територията на пандизите са мощно лимитирани. Според него даже и такива места с благоприятни условия се сблъскват с казуса на конкурентноспособността на създаваните артикули.

Той изрази страдание, че работата, която може да се обезпечи вътре в пандизите не е задоволително за близо 7 000 души, които са лишени от независимост.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от пандиза през централния вход, откакто стреляха с револвер по защитата. По-късно, на 6 юни Пелов бе убит в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също умря от раните си.

На 22 май пък полицията в Бургас залови пандизчия, търсен от седмица, откакто не се е завърнал в пандиза след приключване на законовия му отпуск.

На 10 април пък 42-годишният Георги Т., който изтърпява присъда от една година за опиати не се е прибрал в пандиза в Пловдив. Избягал е до момента в който е работил на външен обект край града.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР