Не става въпрос толкова за количеството, колкото до качеството на

...
Не става въпрос толкова за количеството, колкото до качеството на
Коментари Харесай

Журналист: Вълкът, влязъл в кошарата, е срещнал широко отворена врата в НАП

Не става въпрос толкоз за количеството, по отношение на качеството на данните, изтекли от системата на Национална агенция за приходите, тъй като хакерската атака визира доста и разнообразни хора. Това е информация, която може да бъде употребена за най-различни цели, сподели пред БНР Атанас Чобанов от уеб страницата "Биволъ ".

Който и да е вълкът, влезнал в кошарата, той е срещнал една необятно отворена врата. Системи, които костват милиони, може би, финансирани най-вероятно с европари, имат пробойни, през които може да влезе и един новак хакер, добави Чобанов.

Според него проблем е, че паролите на хората от Национална агенция за приходите са доста уязвими: "Трябва всички чиновници да си сменят паролите. Не имам вяра това да е умишлено, а е по-скоро от мързел и мърлявщина ".

Атанас Чобанов акцентира, че присъщото в тази ситуация е, че от изтеклата информация се виждат файлове, групирани в папки с имена на чиновници.

Трябва ДАНС да влезе там и да пита тези хора за какво са правили тези компилации, с каква цел – персонална или служебна, съобщи Чобанов.

По думите му страната би трябвало да даде опция на жителите да ревизират дали персоналните им данни са изтекли, с цел да могат да потърсят и да защитят правата си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР