Не става въпрос само за подкрепа за Великобритания. Става въпрос

...
Не става въпрос само за подкрепа за Великобритания. Става въпрос
Коментари Харесай

Британският посланик в България ни благодари и е убедена, че Русия е виновна за Скрипал преди да са ясни всички анализи

Не става въпрос единствено за поддръжка за Англия. Става въпрос за нашата обща сигурност. Разбираме, че решението да се експулсират дипломати е суверенно. Ясно е, че това е политически внимателно решение, тъй като има страни, каквато е България, която има по-тесни връзки с Русия във всевъзможен аспект. Благодарни сме на България за поддръжката, съдружници сме в НАТО, а НАТО към този момент изгони 10 съветски разузнавачи, упълномощени към Алианса. Това съобщи английският дипломат Ема Хопкинс в коментар за случая " Сергей Скрипал ".
Попитана за какво в този момент Англия търси взаимност и полезности от Европейски Съюз, откакто го напуща , Хопкинс отвърна, че не е правилно, че всичко се изоставя и прекъсва от страна на Обединеното кралство . Специално в региона на сигурността няма да има ограничение на съдействието, а то ще стане още по-тясно, увери английският дипломат и уточни, че тъкмо в тази сфера заканите са общи.
Няма съмнение в Обединеното кралство. Стигнахме до умозаключение, че Русия стои зад използването на нервно-паралитично вещество в Солсбъри . 27 страни се съгласиха с английската оценка и експулсираха общо 143 съветски разузнавачи, намиращи се на тяхна територия като дипломати, сподели Хопкинс.
На експлицитен въпрос по отношение на случилото се в Ирак и по какъв начин някогашният английски министър председател Тони Блеър прикани арабската страна да бъде атакувана поради създаване на биологични и нуклеарни оръжия, Хопкинс отвърна, че не желае да разяснява, само че уточни, че за Солсбъри става въпрос за нервно-паралитично вещество и има научни доказателства,, изследващи проби, предадени от Организацията за химическите оръжия . . Имаме и доказателства, че Русия развива своя стратегия за нервно-паралитични субстанции, употребявани за убийства по целия свят, добави английският дипломат.
Ема Хопкинс категорично уточни, че случилото се в Солсбъри е единствено част от модел на държание на Русия и изброи анексирането на Крим, поддръжката на режима на Башар Асад в Сирия, свалянето на полет MH17 над Украйна, кибер офанзиви по целия свят. Затова Лондон споделя " стига толкоз ", по думите на английския дипломат.
Разбира се, че Русия ще отхвърли, както отхвърля помощта за Асад. Анализирали сме 24 версии в съветските медии и има такива като да вземем за пример, че господин Скрипал е бил привързан към " Новичок ", че Англия желае да провали Световното състезание по футбол, че Тереза Мей е създала " Новичок ", изброи Хопкинс и дефинира всички версии за " смехотворни ".
Русия беше сюрпризирана от силата на отговора, тъй като считаше, че по този начин сме привикнали с нейните способи, че няма да реагираме. Не желаеме Студена война, само че би трябвало да върнем Русия на масата на договаряния за действителни промени, счита Хопкинс. Тя добави, че Англия не се притеснява от световен спор и не се съгласи, че ще има още по-голямо изостряне. Хопкинс уточни и, че при убийството на Литвиненко Лондон чакал на вятъра подпомагане от Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР