Не стана ясно защо един месец не стигна за обмяна

...
Не стана ясно защо един месец не стигна за обмяна
Коментари Харесай

Омдубсманът: НОИ и РЗИ създадоха хаоса с ТЕЛК-овете

Не стана ясно за какво един месец не стигна за обмяна на информацията сред Национален осигурителен институт и РЗИ, с цел да се удължават автоматизирано телковите решения и да се изплащат съответните инвалидни пенсии. Все отново това беше признато най-после на последния парламент и обнародвано на 25 януари. Машината трябваше да се задейства, а не да се прекъсва заплащането и да се основава безпорядък. Това сподели за " Денят стартира " по Българска национална телевизия националният омбудсман Диана Ковачева.

Според нея хората най-малко трябваше да бъдат осведомени - за множеството от тях тези пенсии са единственият приход и не могат да чакат месец-два, с цел да им бъдат изплатени вкупом.

Очаквам инспекцията на топломерите - през м.г. стана ясно, че 70% от уредите са с изминал период на годност. Трябва да се откри дали са правилни показанията им и дали " Топлофикация " си извършва отговорностите да поддържа тези уреди постоянни.

Според Ковачева мобилните оператори имат право да индексират цените си, само че от морална позиция 15,3% е огромно нарастване, предходната година беше 3%. Държавата ги подкрепя поради цените на тока и техните такси са понижени на половина, а тези такси са за вложения. Тя изясни, че е сезирала регулаторните органи за дали има картел сред трите телекома у нас, тъй като подвигат цените на мобилните услуги в един миг и еднообразно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР