Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите

...
Не смятам да се стигне до затваряне на училища. Родителите
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев се възмути от негови колеги лекари

 Не считам да се стигне до затваряне на учебни заведения. Родителите и учениците са виновни. Това сподели шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания Тодор Кантарджиев пред bTV.

Според него може да има леко нарастване на случаите, като акцентира, че до момента откритите инфектирани възпитаници и преподаватели не са се инфектирали в учебно заведение. " Над 500 възпитаници са под карантина досега. При контакта на учениците в този момент след първата седмица в учебно заведение се чака нарастване на заболелите ", добави Кантарджиев, само че е значимо по места по какъв начин се съблюдават ограниченията, изясни той.

Кантарджиев разяснява и придвижването на болестта у нас през последните месеци. " След лятото през септември има лек спад на инфектираните с COVID-19 ", сподели той.

Кантарджиев бе безапелационен, че маските понижават разпространяването на болестта. Той даде образец, че в случай че имаме показател на разпространяване 1 към 2 или един човек заразява двама при носене на маски той става 1 към 1.Той се възмути от безотговорното говорене, в това число и на негови сътрудници лекари, че вирусът е слаб и се подценява носенето на маски.

Няма и една научна публикация срещу маските, безапелационен бе проф. Кантарджиев и добави, че навлизайки в сезона на гриповете, маските спомагателни основават отбрана и от тях. Ще има продължение до края на ноември на изключителната епидемиологична конюнктура, сподели още шефът на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

" Прекалено е отново да има изолацията по къщите ", разяснява Кантарджиев и добави, че се надява да не се стигне до това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР